Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir'den kısa kısa

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, asfalt yenileme çalışması yapıyor.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Zincirlikuyu Mahallesi'nde...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, asfalt yenileme çalışması yapıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Zincirlikuyu Mahallesi'nde bulunan Kenter Bulvarı'nda imar planlarına uygun olarak 14 metre şerit genişliğinde bulunan çift geliş ve çift gidiş olan yolda ekipler, sathi kaplama çalışmalarını sürdürüyor.

Aşağısöğütönü ve Keskin mahalleleri arasında bulunan trafiği hafifletmek için çalışmalarına devam ettiğini bildiren yetkililer, Kenter Bulvarı'nda yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ve yolun trafiğe açılacağını ifade etti.

- Eti Sualtı Dünyası'nda yaz okulu başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "sualtı dünyası yaz okulu" başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içinde yer alan Eti Sualtı Dünyası'nda, yaz okullarının ilk dersinde çocuklara Atlas Okyanusu atölyesinde, dünya haritası üzerinden okyanuslar ve içinde yaşayan canlılar hakkında bilgiler verildi.

Profesyonel dalgıçlar, su ürünleri mühendisleri, biyologlar, veterinerler ve zooteknistler tarafından verilen eğitimlerde, atölyelerle çocuklar sualtının gizemli dünyası hakkında bilinçleniyor.

16 farklı atölyede eğitim verilen yaz okulları, 29 Temmuz'a kadar devam edecek.

- Eskişehir'de ağaç dikimi ve yeşillendirme çalışması

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Organize Sanayi Bölgesi ve Alpu Kavşağı mevkilerindeki boş alanlara ağaç dikimi ve yeşillendirme çalışması gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Alpu Kavşağı mevkindeki boş alana yapılan parktaki ağaç dikimi, sulama sistemi ve çimlendirme çalışmaları yapılıyor.

Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında bulunan yaklaşık iki kilometre uzunluğundaki refüjdeki yeşillendirme çalışmaları da tamamlandı.

Alpu Kavşağı'ndaki çalışmalarında en kısa sürede tamamlanacağını belirten yetkililer, yeşillendirme çalışmalarına şehrin tamamında devam edileceğini ifade etti.

- Odunpazarı Belediyesi asfalt çalışması

Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri ekipleri, Vişnelik Mahallesi'ndeki 4 sokağa bin 400 ton asfalt döktü.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Anı, Kahramanlar, Manolya ve Neşe Sokak'ta çalışma gerçekleştirdi.

Beş bin 500 metrekarelik alanda bin 400 ton yol asfaltı kullanılarak yapılan çalışmalar kapsamında bin 800 metre bordür çeken ekipler, bin 425 metrekare tretuvar uygulaması yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :