Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir'den kısa kısa

Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayı nedeniyle düzenlediği "Park Buluşmaları" devam ediyor

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği, "Park Buluşmaları"nın Kentpark ve Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda devam ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, etkinlikler kapsamında vatandaşların doğaçlama tiyatro, meddah, orta oyunu, Karagöz-Hacivat, sandalye kapmaca gibi oyunlarda çocukların yanı sıra büyüklerin de ramazan akşamlarını yeşilin içinde eğlenerek geçirdikleri belirtildi.

Ramazan aylarının geleneksel eğlencelerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşatılmaya devam edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Park buluşmaları etkinliklerinde çocuklar orta oyunu, meddah ve hayal perdesinin vazgeçilmezleri Karagöz Hacivat atışmaları ile eğlenirken, büyükler de onlara eşlik ediyorlar. Soğuk heykel atölyesinin cansız heykelleri büyük ilgi görürken, vatandaşlar ramazan akşamlarını şehrin stresinden uzak doğa ile iç içe geçiriyorlar. Büyükşehir Belediyesi bu yıl çocuklara yönelik hazırladığı ramazan ayı eğlenceleri cuma, cumartesi, pazar geceleri gerçekleştirirken, Büyükşehir Belediyesi parklara ücretsiz otobüs seferleri ile vatandaşları parklara taşıyor. Bilim Kültür Sanat Parkı içerisindeki etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar için Alaaddin Parkı önünden 21.15, 21.30, 21.45 ve 22.00 saatlerinde otobüsler ücretsiz olarak hizmet veriyor."

- Babalar Günü nedeniyle çiçek dağıtıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, asri mezarlıkta "Babalar Günü" nedeniyle çiçek dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi seralarında yetiştirilen çiçekler mezarlık girişlerinde kurulan stantlarda dağıtıldı. Dağıtılan çiçekleri alan vatandaşlar, babalarının ve yakınlarının kabirlerine dikti.

Kabir ziyaretinde bulunmak üzere mezarlıklara gelen ve Büyükşehir Belediyesinin armağanı olan çiçekleri alan vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ettiler.

- Kadın el ürünleri mağazası dikkat çekiyor

Eskişehirli ev kadınlarının gücü ile her geçen gün gelişen, özellikle son iki yılda şehrin en renkli pazarı haline gelen Odunpazarı Belediyesi Kadın El Sanatları Pazarı (OKEP), zengin ürün çeşidiyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Kadınların sosyal ve ekonomik platformda aktif olarak yer edinmelerine olanak sağlamak amacıyla hayata geçirilen ve tamamı el emeği ürünlerden oluşan OKEP'in hafta sonları Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde kurulan çadırlarında satış yapan OKEP'li kadınlar yeni dönemde açılan sabit bir mağazada da satış yapıyor.

Odunpazarı Arasta Çarşısı’nda bulunan OKEP El Ürünleri Mağazası’nda, OKEP’li kadınlar el emeğiyle ürettikleri ürünlerini belirlenen sıra ve süre dahilinde sergileyip satıyorlar.

El ürünleri mağazasının haftanın 7 günü açık olduğunu belirten yetkililer, Odunpazarı bölgesinde yaşayan vatandaşların Odunpazarı Belediyesi Mavi Masa birimine başvurarak mağazada satış yapabileceklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler