Eskişehir'deki cinayet davası

Eskişehir'deki cinayet davası

Evden ayrılan eşini öldürüp, onunla birlikte yaşadığını öne sürdüğü kişiyi ağır yaralayan sanığın yargılanmasına başlandı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de evden ayrılan eşini öldürüp, onunla birlikte yaşadığını ileri sürdüğü kişiyi ağır yaralayan sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Ümit Bulut (24) ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık Bulut, eşiyle barışmak için Manisa'dan kente geldiğini belirterek, eşinin yaşadığı eve gittiğinde aralarında tartışma çıktığını öne sürdü.

Eşine evden niye kaçtığını sorduğunu kaydeden Bulut, "Bana hakaret edip, yüzüme tükürdü. Bu sırada belimdeki silahı elime aldığımda tabanca patladı. Eşim yaralanıp, yere düşünce 1-2 el daha ateş ettim ve evden çıktım. Daha sonra evin yakınındaki kahvehanenin önünde eşimin birlikte kaçtığı Ramazan Aktar'ı gördüm. Bana küfretti. Ben de 'Sen kimin karısını kaçırıyorsun?' diyerek ateş ettim. Sonra olay yerinden kaçtım." ifadelerini kullandı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen İ.S. ise sanığı olay günü yaşadığı apartmanda gördüğünü söyledi.

Sanığın kendisine Gizem Bulut'un fotoğrafını gösterdiğini anlatan İ.S, "Bana 'Ben mobilyacıyım. Bu fotoğraftaki kadın beni dolandırdı. Bu apartmanda oturuyormuş. Bana kapıyı açmıyor.' dedi. Ben de Gizem Bulut'un üst kat komşum olduğunu söyledim. Daha sonra Gizem'in kapı ziline bastım. Gizem kapıyı açtığında sanık, kadına birden saldırdı. Daha sonra korkup evime geçtim ve polisi aradım." şeklinde konuştu.

Diğer tanıkların dinlenmesinin ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 1 Aralık'a erteledi.

Bu arada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu üyeleri, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Fatma Girgin, sanığın en ağır cezayı alması gerektiğini belirterek, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını anlattı.

Manisa'dan kente gelen Ümit Bulut, evden ayrılarak Ramazan Aktar (25) ile yaşamaya başladığını öne sürdüğü eşi Gizem Bulut'u (20) 30 Mayıs'ta tabancayla öldürmüş, Aktar'ı ağır yaralamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler