Eskişehir'de şehit cenazesinde provokasyon yapılacağı iddiası

Eskişehir'de şehit cenazesinde provokasyon yapılacağı iddiası

AK Parti İl Başkanı Ünlü, CHP İl Başkanı Özkar hakkında suç duyurusunda bulundu

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil için kentte düzenlenecek cenaze töreni öncesinde, içinde "Katil PKK, işbirlikçi AKP diye haykırmak için katıl" cümlesinin bulunduğu mesajı gönderdiği iddia edilen CHP İl Başkanı Sinan Özkar ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP İl Başkanı Özkar'ın gönderdiği kısa mesaj ile şehidin cenazesinde partilileri eylem yapmaya davet etmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Özkar ve halkı kışkırtmaya yönelik mesajı gönderen ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Ünlü, şöyle konuştu:

"İl Başkanlığımız ve benim adıma avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener tarafından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe sunarak, suç duyurusunda bulunduk. Şehidimizin cenazesinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve suç işlemeye teşvik edici ortamı hazırlayanların cezalandırılmasını talep ediyoruz. Ülkemiz ve şehrimiz hassas bir dönemden geçiyor.

Böyle bir ortamda halkı suç işlemeye teşvik etmek ve halkın bir bölümünü kışkırtmak doğru bir davranış değildir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :