Eskişehir'de model uçak yarışları

Eskişehir'de model uçak yarışları

THK tarafından organize edilen "F3A Radyo Kontrollü Model Uçak Akrobasi Türkiye Şampiyonası", Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi

ESKİŞEHİR (AA) - Türk Hava Kurumunca (THK) düzenlenen "F3A Radyo Kontrollü Model Uçak Akrobasi Türkiye Şampiyonası", Eskişehir'in İnönü ilçesinde yapıldı.

THK Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde, havacılığı sevdirme ve yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen şampiyona, model uçakların kıyasıya yarışına sahne oldu.

Etkinlikte birinciliği Serdar Salta, ikinciliği Ahmet Eryıldırım, üçüncülüğü ise Tamer Abaşlıoğlu elde etti.

THK Havacılık ve Eğitim Müdürü Bekir Akyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonada ilk 3'e giren katılımcıların ağustos ayında Almanya'da gerçekleştirilecek Avrupa şampiyonasında Türkiye'yi temsil edeceğini bildirdi.

Akyüz, etkinliğe model uçak sahibi 12 sporcunun katıldığını belirterek, "F3A radyo kontrollü model uçak akrobasi spor dalında sporcular, uzun süren çalışmaların ardından yetişiyor." dedi.

Sanatçı Fuat Güner ise bu yarışlara yıllardır katıldığını anlattı.

Yarışlarda en ufak bir hatada puan kaybedildiğini dile getiren Güner, şunları kaydetti:

"Ne kadar çok uçuyorsanız, o kadar iyi uçuyorsunuz. 300 kere uçanla 10 kere uçan bir olmuyor. Konserler nedeniyle pek hazırlanamadım. Gönlümden bu sevgiyi atamıyorum. Çok zevkli bir spor dalı. Derece kazanmak, hiçbir zaman benim için önemli olmadı. Zaten öyle bir amacım da olmadı. Sadece gelip bu hareketleri yapıyor olmak insana bir mutluluk veriyor. O yüzden insanlar, model uçak sporuna gönül vermeli. Yaklaşık 20 yıldır bu sporu yapıyorum ancak akrobasi olarak 5 yıldır uğraşıyorum."

Eskişehir'de model uçak yarışları

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :