Eskişehir'de kısa dönem acemi erler yemin etti

Eskişehir'de kısa dönem acemi erler yemin etti

Eskişehir Valisi Çelik: "Bağımsızlığımızın sembolü olan ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, anne ve baba, kıymetli konuklar ile komutanlarınızın şahitliğinde biraz önce yaptığınız yemine sadık kalacağınızdan eminim"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, temel eğitimlerini tamamlayan 365. kısa dönem 73 er, düzenlenen törenle yemin etti.

İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Temel eğitimlerini tamamlayan askerler, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların başında yemin etti.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, burada yaptığı konuşmada, Eskişehir'in özellikle kurtuluş savaşında Türk tarihi için önemli bir şehir olduğunu hatırlattı.

Askerlik görevinin her Türk genci için bir onur, övünç vesilesi olduğunu ifade eden Vali Çelik, şunları kaydetti:

"Askerliğinizin kalan süresi içinde ülkemize, Türk milletine en iyi hizmeti sunacağınıza eminim. Unutmayın ki 'Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.' Bağımsızlığımızın sembolü olan ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, anne ve baba, kıymetli konuklar ile komutanlarınızın şahitliğinde biraz önce yaptığınız yemine sadık kalacağınızdan eminim. Ettiğiniz yeminle zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle medeniyet nurlarını taşıyan, dünyanın dört bir yanındaki mazluma ümit, düşmana korku olmuş kahraman ordumuzun bir parçası oldunuz. Değerli anneler ve babalar. Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Onlar hem sizin hem de bizim göz bebeğimizdir. Buradan anne ve babaları çeşitli sebeplerle gelememiş kahraman mehmetçiklerimize de seslenmek istiyorum, mahzun olmayın, anne ve babalarınızın gururunu kalbimizde taşıdığımızdan emin olun."

Yemin töreninin ardından kısa dönem 73 asker, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Bazı asker yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Törene, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile askeri yetkililer ve asker yakınları katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :