Eskişehir'de havai fişek kullanımına izin zorunluluğu

Eskişehir'de havai fişek kullanımına izin zorunluluğu

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valiliği, bayramlar, düğünler, özel günler, kutlamalar ve çeşitli açılışlarda havai fişek olarak tabir edilen, piroteknik...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valiliği, bayramlar, düğünler, özel günler, kutlamalar ve çeşitli açılışlarda havai fişek olarak tabir edilen, piroteknik maddelerin kullanımının izinle kullanılabileceğini açıkladı.

Valiliğin resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, piroteknik maddelerin satış ve kullanımına ilişkin usul ve esasların mevzuatta açıkça belirlendiği belirtilerek, bu maddelerin izinsiz ve usulüne aykırı kullanımının, yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması gibi nedenlerle can ve mal kayıpları ile toplumda korku, heyecan ve panik yaşanmasına yol açabileceği kaydedildi.

Bu kararın amacının kentte bayramlar, düğünler, özel günler, kutlamalar ve çeşitli açılışlarda havai fişek olarak tabir edilen piroteknik maddelerin kullanımının mevzuatta açıkça belirlenmiş olan kurallara göre gerçekleşmesini sağlamak olduğu aktarılan açıklamada,

"Mevzuatta göre, şenlik ve işaret fişeklerinin (havai fişekler), önceden müracaatla mülki amirliklerden izin alınmadan kullanılması yasaklanmıştır. Bu kararla Eskişehir il sınırları içinde bu maddelerin kontrolsüz ve denetimsiz kullanımının engellenmesi, bu tür maddelerin satışı, bulundurulması ve kullanılmasında ilgili tüzük ve genelgelere uygun hareket edilmesini sağlamak amaçlanmaktadır. Bu maksatla ilgilileri bilgilendirmek, uygun hareket edilmediği takdirde de gereken cezai müeyyidelerin uygulanmasını kapsamaktadır. İlgili karara aykırı davrananlara 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66. maddesi uyarınca, 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre idari yaptırım düzenlenmesi ve OHAL Kanununa göre gerekli işlemlerin yapılarak adli makamlara sevk edilmesi kaymakamlıklar tarafından yürütülecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :