Eskişehir'de eşini darbeden kişinin davası

Eskişehir'de eşini darbeden kişinin davası

Eşini kafe önünde darbettiği öne sürülen Ayhan Tiker'in yargılanmasına devam edildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, geçen yıl aralık ayında eşini bir kafenin önünde darbettiği ileri sürülen Ayhan Tiker'in yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "eşini kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıldan 20 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Ayhan Tiker (51), müşteki Nesrin Işıklı Tiker, kızı Elif Gizemnur Tiker ve kardeşi Selahaddin Işıklı ile tarafların avukatları katıldı.

Elif Gizemnur Tiker, duruşmadaki ifadesinde, anne ve babasının 25 yıldır evli olduklarını belirtti.

Ebeveynlerinin hep problem yaşadığını dile getiren Tiker, "Annemle Eskişehir'de yaşıyoruz. Babam İzmir'de kardeşimin yanında kalıyordu. Olay günü babam annemi aramış, görüşmek istediğini söylemiş. Ben annemle beraberdim, evden çıkarmadım. Polisi aradım. Emniyet güçleriyle babam görüşmüş, 'Sadece konuşacağım.' demiş. Annem polisleri gönderdi. Bir kafede oturup kahvaltı yaptık. Ben babamı otogara bırakacağım için evden tramvay biletimi almaya gittim. 5 dakika oyalanıp çıktığımda babam bir köşede oturup sigara içiyordu. Annemi göstermediler. Yüzünün kanlar içinde olduğunu gördüm sadece." şeklinde konuştu.

Müştekinin kardeşi Selahaddin Işıklı da sanığın kendilerini sürekli ölümle tehdit ettiğini öne sürdü.

Selahaddin Işıklı, "Kardeşim olaydan bir gün önce bana 'Abi beni tehdit ediyor.' dedi. Kardeşime 'Ya yanıma gel ya ben gelip seni öldürürüm.' demiş. Sanığı aradım 59 dakika görüştük, hepimizi ölümle tehdit etti." dedi.

Sanık Ayhan Tiker ise hakkındaki iddiaları kabul etmediğini söyledi. Tahliyesini isteyen Tiker, "Üzgünüm, pişmanım." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Ayhan Tiker'in tahliye talebini reddetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, duruşmayı 14 Eylül'e erteledi.

İddianamede, Nesrin Işıklı Tiker'in doktor raporları ile güvenlik kamerası kayıtları delil olarak gösteriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :