Eskişehir'de asayiş

Eskişehir'de asayiş

Polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda kaçak tütün sattıkları iddia edilen 2 şüpheli yakalandı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de polis ekipleri tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda, iş yerlerinde kaçak tütün sattıkları belirlenen 2 şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezindeki iki ayrı iş yerine operasyon düzenledi.

Söz konusu iş yerlerinde yapılan arama ve kontrollerde, 611 paket nargile tütünü, 38 paket kaçak çay, 10 bin 193 paket sarma kağıdı, 629 paket sarmalık tütün ve 110 filtre, 50 bin makaron içerisine kıyılmış tütün doldurularak satışa hazır hale getirilmiş sigara ile 435 kilo kıyılmış tütün ele geçirildi.

Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


- Asayiş Şubesi ekiplerinden "tombala" operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, İstiklal Mahallesi Adalar Sokak'ta bir dayanışma derneğinde "tombala" olarak tabir edilen kumar oyununun oynatıldığı yönünde ihbar aldı.

Polis ekipleri tarafından takibe alınan dernek lokaline çok sayıda vatandaşın girip, çıktığını belirleyen ekipler, Cumhuriyet Savcısından alınan talimatla, binada arama yaptı.

Dernek binasında yapılan arama ve kontrollerde 1 tombala makinesi, çok sayıda tombala pulu ile tombala kartları, 1 makine altına bağlanan fan makinesi ile 1 kamerayı muhafaza altına aldı.

Olayla ilgili, 44 kişiye kumar oynamaktan 219'ar lira idari para cezası uygulanırken, Dernek Başkanı E.T. hakkında TCK 228. Maddesi uyarınca "kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak" suçundan adli işlem yapıldığı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler