Eskişehir Valisi Çakacak'tan kutlama mesajı

Eskişehir Valisi Çakacak'tan kutlama mesajı

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Ahilik ve İlköğretim Haftası ile ilgili kutlama mesajı yayımladı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Ahilik Haftası ve İlköğretim Haftası ile ilgili kutlama mesajı yayımladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, ahilik teşkilatı temellerinin Türk kültürüne özgü bir teşkilatlanma olduğunu kaydeden Çakacak, "Ahilik Teşkilatı’nın en öncelikli amaçları arasında doğudan yani Asya’daki büyük ve uygar Türk şehirlerinden gelen çok sayıdaki zanaatkara kolayca iş bulabilmek, onların Anadolu’daki Bizanslı zanaatkarlarla rekabet edebilmelerini sağlamak, piyasaya tutunabilmek için yaptıkları malların kalitesini korumak, üretimi ihtiyaca göre ayarlamak, zanaatkarlarda ve sanatkarlarda sanat ve esnaflık ahlakını yerleştirmek, Türk halkını ekonomik yönden bağımsız hale getirmek, ihtiyaç sahibi olanlara her alanda yardım etmek, ülkeye yapılacak yabancı saldırılarda devletin ordusuna dahil olmak ve gerektiğinde savaşmak, sanatta, zanaatta, dilde, edebiyatta, müzikte gelenek ve göreneklerde Türklük şuurunu ve milli heyecanı yaratıp ayakta tutmak sıralanabilir." ifadelerini kullandı.

Çakacak, mesajında başta esnaf ve sanatkarları olmak üzere tüm vatandaşların 30. Ahilik Haftası’nı kutladığını belirtti.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ayrıca eğitim-öğretim yılına başlayacak tüm öğrencileri de tebrik ederek, "Geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz ders başı yaparak, okulları, öğretmenleri, arkadaşları ile buluşacaklar. Yeni eğitim öğretim yılının okullarımızın idarecileri ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :