Eskişehir Vali Yardımcısı Günay:

Eskişehir Vali Yardımcısı Günay:

"Yunus Emre'yi unutturmamak, kalplerde hissettirmek ve yeni jenerasyonun hafızasına işlemek hepimizin üstüne düşen bir görevdir"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, "Yunus Emre'yi unutturmamak, kalplerde hissettirmek ve yeni jenerasyonun hafızasına işlemek hepimizin üstüne düşen bir görevdir." dedi.

"Yunus Emre Haftası" etkinlikleri öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Günay, Yunus Emre'nin sahiplenilmesi gerektiğini, bu hususta basın mensuplarına da önemli görevler düştüğünü söyledi.

Günay, Eskişehir belediyelerinin ve üniversitelerin işbirliğince düzenlenecek olan "Yunus Emre Haftası" etkinliklerinin doğru mesajları vermesi halinde toplum üzerinde pozitif etkileşimler oluşturacağını dile getirdi.

Valiliğin topluma değer katan bütün projelere açık olduğunu söyleyen Günay, "Benim için bir Yunus Emre gecesinde binlerce kişinin içerisinden 2 kişinin etkilenerek yaşam biçimini değiştirmesi önem arz ediyor. İnsanlara sevmeyi, kardeşliği, hoşgörüyü anlatan Yunus Emre'yi en iyi şekilde duyurmamız gerekiyor. Yunus Emre'yi unutturmamak, kalplerde hissettirmek ve yeni jenerasyonun hafızasına işlemek hepimizin üstüne düşen bir görevdir. Bu sadece Eskişehir ili sınırları içerisinde kalmamalı. Tüm dünyanın kardeş olabilmesi adına önemli mesajlar veren Yunus'u anlatmak ve anlamak gerekiyor." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :