ESKİ Tesisine İkinci Hırsızlık Şoku: Kapıyı Delip Bakır Kabloları Çaldılar!

ESKİ Tesisine İkinci Hırsızlık Şoku: Kapıyı Delip Bakır Kabloları Çaldılar!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ESKİ) ait atık su terfi istasyonuna giren hırsızlar, elektrik panosu odasının metal kapısını delerek yaklaşık 6 metre bakır kablo ve değerli malzemeleri çaldı.

Olay, Tepebaşı ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan ESKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı atık su toplama terfi istasyonunda meydana geldi. İddialara göre, kimliği belirsiz kişi veya kişiler atık suların aktarılması için hayati önem taşıyan pompaya enerji sağlayan odaya girmeyi başardı. Gözü pek hırsızlar, metal kapıyı ortadan delerek içeri sızdı. Odadan, 9x2.5 ölçülerinde ve yaklaşık 6 metre uzunluğunda olduğu belirtilen bakır kablolar başta olmak üzere, pompaya ait çok sayıda değerli malzeme çalındı.

ESKİ Tesisine İkinci Hırsızlık Şoku: Kapıyı Delip Bakır Kabloları Çaldılar!

Görevliler Fark Etti, Polis Harekete Geçti

Sabah saatlerinde durumu fark eden istasyon görevlileri, derhal polise haber verdi. Olay yerine gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri, hırsızlık mahallinde detaylı incelemelerde bulunarak delil toplama işlemi gerçekleştirdi. Çalınan malzemelerin atık su pompalama sistemindeki aksamaya yol açabileceği belirtiliyor.

ESKİ Tesisine İkinci Hırsızlık Şoku: Kapıyı Delip Bakır Kabloları Çaldılar!

Güvenlik Endişesi: Aynı Nokta İkinci Kez Hedef Oldu

Yaşanan bu hırsızlık olayının en dikkat çekici yanı ise, terfi istasyonunun kısa süre içinde ikinci kez hedef alınması oldu. Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz hafta da aynı tesise giren hırsız veya hırsızlar, benzer şekilde değerli malzemeleri çalmıştı. Art arda gelen hırsızlıklar, bölgedeki kritik altyapı tesislerinin güvenliği konusunda ciddi endişelere neden oldu. Eskişehir polisi, her iki olayla ilgili şüpheli veya şüphelileri yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.