Eski otobüsler yürüyen kütüphane olacak

Eski otobüsler yürüyen kütüphane olacak

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesi Gençlik Meclisi üyesi öğrenciler, "Eskiyi Değerlendir Yeniyi Şenlendir" projesiyle belediyeye ait atıl durumdaki...

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesi Gençlik Meclisi üyesi öğrenciler, "Eskiyi Değerlendir Yeniyi Şenlendir" projesiyle belediyeye ait atıl durumdaki üç otobüsü yürüyen kütüphaneye dönüştürmek için çalışma başlattı.

Belediyeye ait kullanılmayan üç otobüsü yürüyen kütüphaneye dönüştürmeyi planlayan öğrenciler, belediye ekiplerinin desteğiyle çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı planlıyor.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramankazan'ı gençler ve çocuklar başta olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle yönettiklerini belirtti.

Projede eskiyi değerlendirme fikriyle yola çıkıldığını anlatan Ertürk, şunları kaydetti:

"Kitap okumanın eksikliğine değinen genç kardeşlerimiz, 'eski bir aracı neden kütüphaneye çevirmeyelim' dediler. Belediye bünyesinde geçmişte kullanılan şimdi ise atıl olan eski otobüsleri proje için verdik. Üç otobüs var. Seyyar gasilhane olandan başladılar. İç mimarımızla içini tasarladılar ve teknik personelimiz de kendilerine destek veriyor. İçerisine güzel ve geniş kullanımlı bir kütüphane yapacaklar. Yürüyen kütüphaneler mahalle mahalle gezecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :