Eski Maliye Bakanı Unakıtan'ın vefatı

Eski Maliye Bakanı Unakıtan'ın vefatı

Maliye Bakanı Ağbal:- "Geriye dönüp bakıldığında, bu millet gerçekten bir evladını, bir devlet adamını, sorumluluk sahibi bir siyasetçisini kaybetti"- "Türkiye'nin zor günlerinde, kamu maliyesinin zorluklar içinde olduğu bir dönemde, büyük görevler üstlen

İSTANBUL (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın vefatına ilişkin, "Geriye dönüp bakıldığında, bu millet gerçekten bir evladını, bir devlet adamını, sorumluluk sahibi bir siyasetçisini kaybetti." dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, vefat eden eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın ailesine, Üsküdar Küçükçamlıca'daki evinde taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ağbal, Kemal Unakıtan'ın Türkiye'de yıllarca büyük emekleri ve hizmetleri geçmiş bir siyasetçi olduğunu, Türkiye'nin zor günlerinde, kamu maliyesinin zorluklar içinde olduğu bir dönemde, büyük görevler üstlendiğini ve büyük sorumluluklar aldığını belirtti.

Türkiye ekonomisinin uçurumun kenarında olduğu 2000'li yılların başında kamu maliyesinin tamamen yokluk içerisinde olduğunu ifade eden Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O dönemde Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir ekip olarak ekonomiyi hızlı bir şekilde toparladılar. Kamu maliyesinde, 1990'lı yılların oluşturulan o tahribatlar, tamamen ortadan kaldırıldı. Bugün eğer kamu maliyesi ile ilgili gerçekten kendimizi güçlü hissediyorsak, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın büyük emekleri ve gayretleri var. Bu yıllar IMF'li yıllar. IMF ile program uyguladığımız yıllar.

Türkiye'nin bir taraftan tasarruf ettiği ama öbür taraftan da hizmet yaptığı, kaynak ürettiği yıllar oldu. Sayın Bakanımız bu dönemde, Maliye Bakanlığı yaptığı süreçte, bütün bu zorlukların üstesinden gelinmesinde büyük sorumluluklar üstlendi. Maliye Bakanlığı olarak da bakanlığımız noktasında büyük emekleri var."

Maliye Bakanlığının, Unakıtan döneminde değiştiğini ve dönüştüğünü dile getiren Ağbal, kamu maliyesi alanında önemli reformlara bu dönemde imza atıldığını anlattı.

Kurumlar Vergisi Kanunu ve AR-GE Kanunu değişikliği gibi birçok alanda, reform üzerinde kanun düzenlemelerinin yine bu dönemde yapıldığını aktaran Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığının da bu dönemde kurulduğunu hatırlattı.

Geriye dönüp bakıldığında, bu milletin gerçekten bir evladını, bir devlet adamını, sorumluluk sahibi bir siyasetçisini kaybettiğini dile getiren Ağbal, şunları kaydetti:

"Kemal Unakıtan büyük emekler verdi bu memlekete. Milletine hep inandı, güvendi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu vizyona hep sahip çıktı. Türkiye'nin o zor zamanlarında, çok farklı kurguların üretilmeye çalışıldığı bir dönemde Maliye Bakanı olmasına rağmen başka alanlarda da kendisine ne görev verilmişse hepsinin üstesinden geldi.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Millet olarak hepimizin başı sağolsun. Ailesine sabırlar diliyorum. Gerçekten büyük bir üzüntü içindeyiz ama bir taraftan da gurur duyuyoruz. Kendisini yetiştirmiş, kendisine verilen her sorumluluğun altından kalkabilmiş ve bugün herkesin güler yüzüyle, sempatikliğiyle meselelere sahip çıkmasıyla hatırladığı güzel bir insan."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :