Eski lastiklere dikkat!

Eski lastiklere dikkat!

LASDER (Lastik Sanayicileri Derneği), kamuoyunu bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor

LASDER (Lastik Sanayicileri Derneği), kamuoyunu bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Sürücüleri eski lastikler konusunda uyaran LASDER yetkilileri; İDO noktalarında düzenlediği kampanya ile ‘ÖTL dersi’ verdi. Yaz sıcağında İstanbul trafiğinde çile çeken sürücülerin en çok merak ettiği sorular; ‘’ÖTL nedir’’; ‘’Eski lastiğimi ne yapmalıyım?’’; ‘’Lastiğimin diş derinliğini nasıl ölçmeliyim’’ oldu
 
Ömrünü tamamlamış lastikleri toplayarak çevreye ve ülke ekonomisine geri kazandıran LASDER; eskiyen lastikler konusunda sürücüleri uyardı. Güvenli sürüş için öncelikli şartın güvenli bir lastik olduğuna dikkat çeken LASDER Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; yazın yollara çıkan sürücülere şu çağrıyı yaptı:

‘’ Lastiklerin düzenli kontrolü sizi hayata bağlayan can simidinizdir. Diş derinliği 1.6 mm’nin altına düşen lastiklerin mutlaka değiştirilmesi gerekir. Tatillerde yaşanan kazaların en önemli sebeplerinden birisinin uygun olmayan ve kontrol edilmeyen lastikler olduğunu biliyoruz. Yasal olarak bu tür lastikle araçların trafiğe çıkılmasına izin verilmez. Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin yönetiminden sorumlu olan derneğimiz LASDER'e göre diş derinliği 1.6 mm’nin altına inen bu lastikler ÖTL’dir, yani Ömrünü Tamamlamış Lastik'tir. Güvenli bir sürüş ve keyifli bir tatil için lastiğinizi yenileri ile değiştirirken; eskiyen lastiğinizin çevrenize ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını hatırlayın. Eski lastiğinizi yeni lastik satın aldığınız yere bırakırsanız LASDER olarak yürüttüğümüz geri dönüşüm sürecimize siz de katkı da bulunmuş olursunuz. Gelin, geleceğe giden bu yolda daha yeşil ve daha aydınlık bir ülke yaratmamıza destek olun; tatil öncesi lastiğinizi kontrol etmeyi unutmayın.’’

İDO noktalarında sürücülere ÖTL dersi
LASDER, ÖTL konusunda kamuoyunu bilinçlendirme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. LASDER’in son bilinçlendirme kampanyası da İDO noktalarında uygulandı. LASDER mobil ekibi bu noktalarda her gün binlerce tüketici ile temas kurdu, ortalama 4 bin broşür ve araç kokusu dağıttı. 20 günde dağıtılan toplam broşür sayısı 60 bin oldu.

İstanbul’da yaz sıcağında yaşanan trafik çilesi nedeniyle çok tercih edilen bu ulaşım yolunda; sürücüler arabalarının içinde gidecekleri yere ulaşmayı beklerken LASDER timlerine yoğun ilgi gösterdi. LASDER timleri, ‘’Eski lastiğimizi ne yapmalıyız?’’, ‘’Lastiğimizin ömrü ne zaman tükenir’’, ‘’Lastiğin diş derinliği nasıl ölçülür’’ soruları karşısında vatandaşı bilgilendirerek doğru noktalara yönlendirdi. Sürücülere; ‘’Ömrünü Tamamlamış Lastiklerini yeni lastik satın aldıkları noktaya teslim etmeleri’’ çağrısı yapıldı.

7 ayda toplanan ÖTL miktarı: 66 bin ton
Ömrünü Tamamlamış Lastikleri (ÖTL) toplayarak mevzuata uygun bir şekilde geri kazandıran LASDER, 2012 yılı toplama hedefine adım adım yaklaşıyor. Temmuz ayı sonu itibarıyla LASDER’in topladığı ÖTL miktarı 66 bin ton oldu. Bu miktarın  53 bin tonu (%80) malzeme geri kazanım sektörüne; 13 bin tonu (%20) ise enerji geri dönüşüm sektörüne teslim edilerek geri kazandırıldı.