Eski Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan'a yeni görev

Eski Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan'a yeni görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına eski Konya milletvekili Hüsnüye Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeliğine atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeliğine göre 25. ve 26. dönem Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan atandı.

Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararda, "Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyeliğine, Cumhurbaşkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 21. maddesi gereğince Hüsnüye Erdoğan atanmıştır" ifadeleri kullanıldı

Hüsnüye Erdoğan kimdir?

Hüsnüye Erdoğan 5 Mayıs 1965 tarihinde Konya'nın Sarayönü ilçesinde doğdu. Konya İmam Hatip Lisesi'nin ilk kız mezunu olan Erdoğan, ardından 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Giresun, Van ve Konya'da çeşitli kamu kurumlarında toplam 23 yıl boyunca hekim olarak görev yapan Hüsnüye Erdoğan, bu illerde birçok vakıf, dernek ve meslek odasının sosyal ve mesleki projelerinde yer aldı.

Şubat 2015 itibarıyla milletvekili adaylığı için hekimlik görevinden istifa eden Erdoğan, Haziran seçimlerinde 25. Dönem Ak Parti Konya Milletvekili seçildi. Erdoğan, 1 Kasım seçimleri sonucunda 26. Dönem Konya Milletvekili olarak tekrar seçildi.

Türkiye-Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olan Erdoğan, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ile Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesidir.

Hüsnüye Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında, "Geçen yıl doğal gazın birim fiyatı 1.99'du, şu anda 2.33. Doğal gaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir" ifadelerini kullanması nedeniyle tepki çekmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum