Eski komutanlardan "Afrin için göreve hazırız" mesajı

Eski komutanlardan "Afrin için göreve hazırız" mesajı

Emekli komutanlar, TSK'nin Afrin'de terör örgütlerine yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan askerlere moral ziyareti yapacak- AS-DER Yönetim Kurulu Başkanvekili emekli Albay Hacımustafaoğulları:- "Ordumuzun haklı harekatının yanında ve arkas

ANKARA (AA) - TANJU ÖZKAYA- Emekli subay ve astsubayların kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği (AS-DER) ile uzman jandarma ve erbaşların üye olduğu Uzmanlar Derneği (UZ-DER), Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nı yürüten askerlere moral ziyareti yaparak "Göreve hazırız" mesajı verecek.

AA muhabirine açıklama yapan AS-DER Yönetim Kurulu Başkanvekili emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları, Türkiye'nin, uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları doğrultusunda başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın başarılı şekilde ilerlediğini söyledi.

TSK'nin, terör örgütleri PYD/PKK/KCK-YPG ve DEAŞ'a karşı mücadelesinin bütün dünyaya örnek olacak askeri titizlikle icra edildiğini belirten Hacımustafaoğulları, alanda sağlanan bu başarının katlanarak süreceğini vurguladı.

Mehmetçik'in bu zaferinin, toplumun birlik ve beraberliğini de pekiştirdiğini anlatan Hacımustafaoğulları, "Harekatla ülkemizin bütün bölgelerinde Mehmetçik'e destek muazzam bir şekilde her geçen gün artıyor. Suni gündemlerle ayrıştırılmak istenilen toplumumuzun, Zeytin Dalı ile yeniden tek yumruk olduğunu görüyoruz." dedi.

Hacımustafaoğulları, AS-DER bünyesinde her türlü rütbeden emekli general, subay ve astsubayın bulunduğuna dikkati çekerek, eski askerler olarak Zeytin Dalı Harekatı'na her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Bu kapsamda Türkiye'nin dört bir tarafındaki üyeleriyle sınır bölgesindeki harekatı icra eden Mehmetçik'e yarın moral ziyareti yapacaklarını kaydeden Hacımustafaoğulları, şunları söyledi:

"Emekli komutanlarımızla Hatay Hassa'da, sınırın sıfır noktasında Zeytin Dalı Harekatı'na destek amaçlı moral ziyareti yapacağız. Burada aynı zamanda bir basın açıklaması düzenleyeceğiz. Ordumuzun meşru ve haklı harekatının yanında ve arkasında yer aldığımızı, gerekirse fiilen göreve hazır olduğumuzu ilan edeceğiz.

Eski askerler olarak ülkemizin içinde bulunduğu bu sürecin dışında kalmamız söz konusu olamaz. Askerimize her türlü desteği vermeye hazırız."

- "Mehmetçik'in yanındayız"

Uzmanlar Derneği (UZ-DER) Genel Başkanı Yakup Toprak da dernek bünyesinde binlerce eski uzman jandarma ve uzman erbaşın bulunduğunu belirterek, bütün üyeleriyle Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüten Mehmetçik ile beraber olduklarını vurguladı.

Üyelerinden gelen talepler üzerine operasyonun Hatay'daki komuta merkezini ziyaret edeceklerini, daha sonra alandaki Mehmetçik ile bir araya geleceklerini ifade eden Toprak, şunları kaydetti:

"Bizler emekli olsak da askeriz ve ordumuzun icra ettiği sınır ötesindeki bir operasyona seyirci kalamayız. Bu konuda verilecek her türlü göreve hazırız. Bu durumumuzu ve iştiyakımızı gereken kurumlara ilettik. Suriye'de ülke düşmanlarını kıskandıracak başarılı bir operasyon yürüten Mehmetçik'imizin yanında olduğumuzu göstermek için dernek olarak onları ziyaret edip moral vermek istiyoruz.

Yönetim kurulu üyelerimizle yapacağımız ziyaret sırasında asker kardeşlerimize özel hazırladığımız hediyelerimizi de takdim edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler