Eski Gazi Üniversitesi personeli 2 kişi tutuklandı

Eski Gazi Üniversitesi personeli 2 kişi tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu Gazi Üniversitesi personeli 5 kişiden 2'si tutuklandı

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu Gazi Üniversitesi personeli 5 kişiden 2'si tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ mensuplarına yönelik soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 5'i emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden 2'si tutuklanma, 3'ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğince sorgulanan şüphelilerden 2'si tutuklanarak Sincan Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi, diğerleri ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen ve aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 17 Gazi Üniversitesi personeli hakkında 8 Şubat'ta gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :