Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut 86 yaşında vefat etti

Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut 86 yaşında vefat etti

Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 86 yaşında hayatını kaybetti

Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 86 yaşında vefat etti.

Eski Başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut, uzun yıllardır kalp tedavisi görüyordu. En son 28 Şubat'ta Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Merkezi'nde tedavi altına alınan Akbulut, durumu ciddileşince 10 Nisan'da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesinde yoğun bakıma alındı. Tedavisi burada devam eden Akbulut, bugün saat 14.00 sıralarında vefat etti.

Akbulut için yarın saat 12.00'de TBMM'de tören düzenlenecek. Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Akbulut'un cenazesi, devlet mezarlığına defnedilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mekânı cennet olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı taziye mesajında, "Eski Başbakan ve TBMM Başkanımız, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi, değerli devlet adamı Yıldırım Akbulut'un vefatı bizleri derinden üzdü. Merhum Yıldırım Bey'e Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Vefat haberini Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar duyurdu

Eski Başbakan Akbulut'un vefatından derin üzüntü duyduklarını açıklayan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Değerli arkadaşlar bugün çok hüzünlü bir haberi vermek üzere bir aradayız. Eski Başbakanlarımızdan, eski TBMM Başkanlarımızdan ve şu anda da Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut'un vefat haberini vermek için bir aradayız. Akbulut, uzun yıllardır Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bizim hastamızdı. Kalp hastalığı, kalp yetersizliği ve kalp pili tanılarıyla yıllardır takibimizdeydi. 28 Şubat'tan itibaren de önce Kalp Merkezi'nde, 10 Nisan'dan itibaren de yoğun bakımda takibi yapılıyordu. Bugün maalesef saat 14.00 civarında hayatını kaybetti. Allah'tan rahmet diliyoruz. Yoğun bakım ünitesinde gerçekten doktorlarımız, hemşirelerimiz, çalışanlarımız insanüstü bir gayret sarf etti. Ancak kaderin tecellisi, bugün saat 14.00'de Başbakan Yıldırım Akbulut'u kaybettik. Türkiye büyük bir devlet adamını, bizler de uzun yıllardır takip ettiğimiz bir hastamızı kaybettik. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Şentop'tan Gülsüm Akbulut'a taziye

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Yıldırım Akbulut'un kızı Gülsüm Akbulut'u arayarak taziyelerine iletti.

Konuya yönelik açıklamayı TBMM İletişim Koordinatörlüğü yaptı. Koordinatörlük, Meclis Başkanı Şentop'un vefat eden Yıldırım Akbulut'un kızı Gülsüm Akbulut'u telefonla arayarak, başsağlığı dileklerini ilettiğini açıkladı.

Açıklamada, TBMM Başkanı Şentop'un Gülsüm Akbulut'a, Türkiye'nin önemli bir değerini kaybetmiş olmasından dolayı duyduğu derin üzüntüyü dile getirdiği belirtilerek, Şentop'un şu ifadeleri kullandığı kaydedildi:

"Devletimize önemli hizmetler vermiş, kıymetli siyaset ve devlet adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Ülkemiz önemli bir değerini kaybetti. Kendisini daima saygı ve rahmetle anacağız. Milletimizin başı sağ olsun. Sizler başta olmak üzere tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun."

İçişleri Bakanı Soylu Akbulut ailesine taziyelerini iletti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Başbakan Yıldırım Akbulut'un yaşamını yitirdiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelerek Akbulut ailesine taziyelerini iletti. Bakan Soylu, "Bir devlet adamının halini ortaya koyabilecek tüm özelliklere sahipti. Allah rahmet eylesin" dedi.

Eski Başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut, uzun yıllardır kalp tedavisi görüyordu. Akbulut'un tekrar nükseden rahatsızlığının ardından 10 Nisan'da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesinde yoğun bakıma kaldırıldı. Tedavisi burada devam eden Akbulut, bugün saat 14.00 sıralarında vefat etti. Akbulut'un vefatının ardından hastaneye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akbulut'un ailesine başsağlığı diledi, doktorlarıyla görüştü. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Soylu, "Kişiliği, tavrı, devlet adamlığı, aynı zamanda ben bir dönemde de yakın çalıştım. Aile kavramına ve kendi ailesine bakışı hakikatten, saydıklarımın her birinde örnek teşkil eden bir yapısı vardı. Anadolu insanının vakarı ve aynı zamanda kucaklayıcılığı kendisindeydi. Bir devlet adamının halini ortaya koyabilecek tüm özelliklere sahipti. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. İnşallah yaptığı hizmetlerle bu topraklarda çok anılacaktır. Duamız kendisiyle. Ailesine, milletimize, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.