Eski Başbakan Davutoğlu:

Eski Başbakan Davutoğlu:

"Pensilvanya'da oturmuş bugün sizlere 'ahmaklar' diyor. Bre ahmak, bir millet ayakta. Pensilvanya'da hükmetme, Pensilvanya'da ahkam kesme. Yüreğin yetiyorsa işte Konya, işte Türkiye"

KONYA (AA) - Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Pensilvanya'da oturmuş bugün sizlere 'ahmaklar' diyor. Bre ahmak bir millet ayakta. Pensilvanya'da hükmetme, Pensilvanya'da ahkam kesme. Yüreğin yetiyorsa işte Konya, işte Türkiye." dedi.

Konya Mevlana Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutan halka hitap eden Davutoğlu, 2002'den bu yana bu topraklarda sevgi, merhamet ve muhabbetin egemen olmasına gayret sarf ettiklerini söyledi.

Birilerinin de sevgi yerine nefreti, barış yerine katliamı seçtiğini, muhabbet yerine milletin üzerine tankları sürmeye kalktığını belirten Ahmet Davutoğlu, "Türkiye de bir cihan devleti olmak için çaba sarfederken, hainler ve alçaklar, 15 Temmuz'da son derece vahşice bir katliama yeltendi. Bu topraklar haçlı seferlerini gördü. Bu topraklar işgal gördü. Ama bu topraklarda kendi halkına karşı silah doğrultan, o halkın vergileriyle alınan F16'ları uçuran alçakları görmedi." diye konuştu.

- "15 Temmuz gecesi bir millet tekrar ayağa kalktı"

Davutoğlu, 15 Temmuz gecesi bir milletin tekrar ayağa kalktığını ve "Biz 78 milyon biriz, beraberiz, hep beraber tek bir millet olarak üzerimize topla da tankla da uçakla da gelseler durmayız, yılmayız, asla teslim olmayız." dediğine işaret etti.

"Pensilvanya'da oturmuş bugün sizlere 'ahmaklar' diyor. Bre ahmak, bir millet ayakta. Pensilvanya'da hükmetme, Pensilvanya'da ahkam kesme. Yüreğin yetiyorsa işte Konya, işte Türkiye" diyen Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bunlar en ağır cezayı hak ediyorlar. Biz Hazreti Mevlana'nın huzurundayız. Hani bir ara 'hoşgörü' tabirini kullanıyorlardı güya. Hatta bazen Hazreti Mevlana'nın adını dahi kullanma cesareti göstere göstere tanklarını, toplarını milletin üzerine sürmeye hazırlandılar. Onlar başkalarına, bu ülke dışındakilere hoşgörü gösterirler ama bu milletin kanını dökmeye kalkıştılar. Bir daha asla bu milletin karşısına çıkamayacaklar. Buradan sesleniyoruz; Sen ahmaksın, sen hainsin, sen bu milletin çocuklarını katledenlerdensin. Bize silah çekenler bilsinler ki kim ne derse desin Konya, İstanbul, Rize, Diyarbakır, bütün Türkiye ayaktadır."

- "Bu ülkenin toprağı bile bunların cenazesini kabul etmez"

Davutoğlu, kendilerinin milletle buluşup, milletle konuştuğunu, onlarınsa Pensilvanya'da lobilerle, uluslararası medyayla buluştuğunu söyledi.

O kişilerin yürekleriyle değil, silahlarıyla konuşmaya kalktığını aktaran Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi toprağa düşen şehitlerimizi ziyaret ettim. Onlardan size selam getirdim. Hiç birisinin başı öne eğik değildi, hiç birisi zillet içinde değildi. Ancak bu hainlere dikkat edin resimleri çekilirken hep başları öne eğik. Hep başları öne eğik olacak. Onların bir daha baş kaldırmasına asla izin vermeyeceğiz. Onlar cezaların en büyüğüne layıktırlar. En büyüğüne müstehaktırlar ama cezaların daha büyüğü nedir biliyor musunuz? Öldüğünüz zaman ailenizin size sahip çıkmaması, öldüğünüz zaman cenaze namazı kılınmaması. Bundan daha büyük ceza olmaz. Onlar bu cezayla müstahak oldular. Diyanet İşleri Başkanımız doğru bir karar aldı. 'Bunların cenaze namazını kıldırmayacağız' dedi. Yine emin olun bu ülkenin toprağı bile bunların cenazesini kabul etmez. Çünkü bu ülkenin kanını döktüler. Bu paralel çete ve onun destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar asla bizi durduramayacaklar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :