Eşinin verdiği böbrekle hayata tutundu

Eşinin verdiği böbrekle hayata tutundu

Ordu'da yayımlanan yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi, eşinin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuşarak ara verdiği mesleğine döndü

ORDU (AA) - Ordu'daki yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi olan Güfer Hekim, eşinin verdiği böbrekle hayata tutunarak uzak kaldığı mesleğine yeniden başladı.

Günlük yayımlanan Hürses gazetesinin imtiyaz sahipliğini eşi Murat Hekim ile birlikte yapan Hekim'e, 3 yıl önce şeker hastalığına bağlı böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Bir süre tedavi gören ve haftada 3 gün diyalize giren Güfer Hekim'e böbrek nakli yapılması kararlaştırıldı. Bunun üzerine Hekim, yaklaşık 6 ay önce İstanbul'da özel bir hastanenin organ ve doku nakil merkezine başvurdu.

Yapılan tetkikler sonucu dokularının uyuştuğu tespit edilen Murat Hekim, eşine böbreğini bağışlamaya karar verdi. Bir süre önce eşinin böbreği nakledilerek sağlığına kavuşan Güfer Hekim, ara verdiği mesleğini de yeniden yapmaya başladı.

Gazeteci Hekim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar şeker hastalığıyla mücadele ettiğini belirterek, "Son 3 yılda böbrek yetmezliği teşhisiyle tedavi olmaya başlamıştım. Bir süre ilaçla tedavi olmama rağmen sorunu gideremedik ve diyalize girmeye başladım. 6 ay önce eşim bana böbreğini verdi. Bugün eski sağlığıma yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. En önemlisi ise mesleğime geri döndüm. Artık çok mutlu ve huzurluyum" ifadesini kullandı.

Eşi Murat Hekim'e çok teşekkür eden Güfer Hekim, "Eş, iyi günde, kötü günde yanımıza seçtiğimiz insandır. Eşim beni hayata tutundurdu. Onun sayesinde sağlığıma kavuştum. Bana ikinci yaşam şansı verdi. Eşime bir kez daha çok çok teşekkür ediyorum. Allah onun yokluğunu göstermesin" diye konuştu.

Murat Hekim ise eşinin böbrek yetmezliğine yakalanmasının ardından gözünü bile kırpmadan böbreğini verdiğini ifade ederek, "Yeter ki eşim sağlığına kavuşsun. Başka bir şey istemiyorum" dedi.

Eşinin verdiği böbrekle hayata tutundu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :