Eşinin böbreğiyle şifa buldu

Eşinin böbreğiyle şifa buldu

Böbrek yetmezliği nedeniyle 2 yıldır tedavi gören polis memuru, eşinden nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu- Polis memuru Karakurt:- "Allah onu benim başımdan eksik etmesin. Sevgi her şeyin ilacı derler ya, gerçekten de sevgi her derdin dermanıdır. Sevg

ANKARA (AA) - HÜSEYİN YİĞİNER - Böbrek yetmezliği nedeniyle 2 yıldır tedavi gören polis memuru, eşinden nakledilen böbrekle şifa buldu.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan ve böbrek yetmezliği nedeniyle 2 yıldır tedavi gören 50 yaşındaki polis memuru Ercan Karakurt'a organ nakli yapılması kararlaştırıldı. Havva Karakurt'un (42) eşine böbreğinin birini vermek için gönüllü olması üzerine yapılan tetkiklerde dokuların uyuştuğu tespit edildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde geçen hafta gerçekleştirilen başarılı naklin ardından taburcu edilen Karakurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin böbreğiyle hayata adeta yeniden başlayacağını söyledi.

Böbrek yetmezliği nedeniyle 2 yıl tedavi olduğunu anlatan Karakurt, "Organ nakline karar verilince kardeşlerim ve eşim böbreklerini vermek için seferber oldular. Eşim, 'Sakın üzülme, böbreklerim sana feda olsun' dedi. Bizi üniversiteye sevk ettiler. Oradaki tetkikler esnasında eşim hep yanımdaydı. Onun desteği sayesinde umudumu yitirmedim." diye konuştu.

- "İnşallah diyalize girmeden yaşayacağım"

Karakurt, eşinin her zaman destekçisi olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Allah ondan razı olsun. Her zaman olduğu gibi hastalığımda da eşim en büyük destekçim olduğu için her zaman ayaklarımın üstünde sapasağlam durdum. Sağlığıma kavuştum, mutluyum, huzurluyum. Allah onu benim başımdan eksik etmesin. Sevgi her şeyin ilacı derler ya, gerçekten de sevgi her derdin dermanıdır. Sevgi aynı zamanda böyle fedakarlık da istiyor. 2 yıldır diyaliz hastasıydım. Eşimin sayesinde bundan sonra inşallah diyalize girmeden yaşayacağım. Bu çok sevindirici bir şey."

- "O yoksa sizin bir yarınız eksik olur, mutsuz olursunuz"

Havva Karakurt da tetkiklerde böbreğinin eşine uygun olduğunun belirlenmesi üzerine hiç düşünmeden nakil için karar verdiğini dile getirdi.

Eşinin hastalığıyla başlayan zor dönemlerde birbirlerine hep destek olduklarını vurgulayan Karakurt, şunları kaydetti:

"Sevdiğinizle beraber hayatı paylaşıyorsun. O varsa siz mutlusunuz, huzurlusunuz. O yoksa sizin bir yarınız eksik olur, mutsuz olursunuz. Bu duygularla ameliyatımız gerçekleşti. Şu an çok mutluyuz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :