Eşini öldüren sanığa müebbet hapis

Eşini öldüren sanığa müebbet hapis

İzmir'de eşini boğarak öldürdüğü ve ziynet eşyasını yağmaladığı gerekçesiyle müebbet ve 8 yıl 4 ay hapse çarptırılan sanığa, Yargıtayın bozma ilamının ardından yeniden yargılandığı davada aynı ceza verildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Konak ilçesinde eşini boğarak öldürdüğü ve ziynet eşyasını yağmaladığı gerekçesiyle müebbet ve 8 yıl 4 ay hapis cezası verilen sanık, Yargıtayın bozma ilamının ardından yeniden yargılandığı davada aynı cezaya çarptırıldı.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Abdüllatif Çelik (56), çocukları, taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili katıldı.

İddia makamı, sanık ile maktul Gülistan Çelik'in (58) ortak çocuklarının beyanlarında babalarının annelerine sürekli şiddet uyguladığı ve öldürmekle tehdit ettiği yönünde ifadeler olduğunu belirterek, Abdüllatif Çelik'in olay günü maktulden para istediği ancak vermek istememesi üzerine aralarında tartışma çıktığını kaydetti.

Savcı, sanığın, maktulün vücuduna sarılı para kesesini alabilmek için eşinin boğazını sıkarak öldürdüğünü, paranın tamamına yakınını alarak evden ayrıldığını ve ertesi gün yakalandığında yanında 4 bin 300 lira para çıktığını ifade ederek, "yağma suçun işlenmesini kolaylaştırma ya da yakalanmamak amacıyla eşini öldürme" ve "konutta yağma" suçlarından cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen de sanığın maktulü tasarlayarak öldürdüğünü, bu nedenle ağırlaştırılmış müebbet hapis ile nitelikli yağma suçundan üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Sanığın avukatı, suçun işlenmesinde haksız tahrik unsurlarının oluştuğunu, nitelikli yağma suçunun unsurlarının ise oluşmadığını iddia etti.

Sanık Çelik ise hiç kimsenin parasını almadığını ileri sürerek, "Eşimin altınlarını aldığımı söylediler ancak altınlar çocuklarımda çıktı. Ben para, altın için tenezzül edip adam öldürecek biri değilim. Çocuklarım dayılarının tehdidi altında oldukları için böyle konuşuyorlar. Ben eşimin boğazını öldürmek amacıyla sıkmadım. Eşimin öldüğünü bile fark etmedim. Tahliyemi talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, sanığa "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verilmesine, duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezasının müebbet hapse düşürülmesine, nitelikli yağma suçundan da 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

- Olay

Gülistan Çelik, 2015 yılının Mart ayında eşi tarafından tartışma sırasında boğazı sıkılarak öldürülmüştü. Eşini öldürdükten sonra üstündeki para ile ziynet eşyasını yağmaladığı iddia edilen Abdüllatif Çelik hakkında "yağma suçunun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla eşini öldürme" ve "konutta yağma" suçlamasıyla dava açılmıştı.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama sonucu Abdüllatif Çelik, eşini öldürmekten müebbet hapis, yağma suçundan da 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya müdahil edilmemesi nedeniyle yerel mahkemenin kararı Yargıtay tarafından bozulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :