Eşini "meyve bıçakları"yla öldürmeye çalışan zanlı, hakim karşısına çıktı

Eşini "meyve bıçakları"yla öldürmeye çalışan zanlı, hakim karşısına çıktı

Zeytinburnu'nda tartıştığı eşini sokakta birçok kez bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı

İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu'nda, tartıştığı eşini meyve bıçaklarıyla sokakta birçok kez bıçaklayan Tuncer Vatansever'in "eşini kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Tuncer Vatansever ile avukatı katıldı.

Müşteki Sedef Vatansever'in de hazır bulunduğu duruşmada savunma yapan sanık Tuncer Vatansever, eşiyle 1,5 yıl önce 5 ay ayrı kaldıklarını anlattı.

Eşinin Bursa'da tanıştığı ve iş yaptığı insanların dolandırıcı çıktığını, bu kişilere parasını kaptırdığını ve onlardan biriyle birliktelik yaşadığını öne süren Vatansever, eşinin daha sonra kendisini arayıp pişman olduğunu söyleyerek affetmesini istediğini savundu.

Vatansever, ailesinin yıkılmaması ve çocuklarının psikolojisinin bozulmaması için eşini affettiğini, daha sonra barıştıklarını ancak eşinin sahip oldukları evde gözü olduğunu iddia ederek, "Bursa'da kendisini dolandıran arkadaşlarının mensubu oldukları şirketler üzerinden benim evime 200 bin liralık ipotek koydurduk. Eşim istediği için ipotek koydurduk. Şu an belki de evim satılmıştır. Hatta Büyükçekmece'de tekel bayim vardı. Bunu eşimin arkadaşlarına 20 bin liraya devrettim. Bunu da benden eşim istemişti. Bu şekilde sürekli eşimle tartıştık." diye konuştu.

Sanık Vatansever, 20 Şubat 2018'de birlikte eve doğru gittikleri eşiyle ipotek parası yüzünden tartışmaya başladıklarını belirterek, savunmasında şunları söyledi:

"Eşim hakaret edip, insanlar içinde küçük düşürünce kendimi kaybettim. Poşetteki meyve bıçakları ile eşime vurdum. O an için elime bıçaklar geldi. Çatallar veya kaşıklar gelseydi onları vururdum. Çünkü kendimi kaybetmiştim, cinnet getirdim. Dayanamadım, bu eylemi yapmak zorunda kaldım. Müşteki eşime bıçakları vurduktan sonra insanların beni linç etmesinden korkarak olay yerinden kaçtım. Daha sonra teslim oldum."

- "Sırtımda 19 bıçak yarası var"

Müşteki Sedef Vatansever de 18 yaşında zorla anne olduğu için boşanamadığını savunarak, eşinin kendisini defalarca dövdüğünü, insanların içerisinde mor gözle, kırık kolla çok defa gezmek zorunda kaldığını söyledi.

Kızının da babasından şiddet gördüğünü öne süren Vatansever, sanığın ailesine de bıçaklı saldırılarda bulunduğunu, bununla ilgili şikayet dilekçelerinin olduğunu kaydetti.

Sedef Vatansever, kendisinden sürekli para isteyen eşiyle olan boşanma davasının halen devam ettiğini belirterek, eşinin kendisinden kaçırdığı çocuğunu görmek için İstanbul'a geldiğini anlattı.

Kendisini kızıyla tehdit eden eşiyle olay günü aynı tramvay ve otobüse binmek zorunda kaldığını ifade eden Vatansever, şöyle devam etti:

"Tramvaydan ineceğimiz duraktan bir durak önce indik. Kolumu sıkarak inmemi istedi, ben de inmek zorunda kaldım, koşarak kaçarım diye düşündüm. İndiğimiz durakta hiç kimse yoktu. Sadece tramvaydaki güvenlik görevlisi vardı. Ben yine kaçtım. Sanığın elinde beş tane bıçak vardı, poşetten çıkardı ilk darbeyi yüzüme vurdu. Bıçak yüzümde kırıldı, halen izi yüzümde mevcuttur ve görülmektedir, ağzımı açamamaktayım. İkinci bıçak alnımda saçlı derime doğru vuruldu ve kafamda kırıldı. Bu arada sürekli olarak 'Seni öldüreceğim' diye bağırıyordu. Ben bunun üzerine kendimi yere attım, çok kan akıyordu. Artık ayakta duramadım, yerdeyken üzerime çıktı. Sırtımda 19 tane bıçak yarası var. İki bıçak böbreğimde kırıldı ve kaldı, karnımdan ameliyat oldum, bıçaklar karnımdan çıkarıldı. İkinci ameliyatım da Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde olacak. Sanık yerdeyken bana vurduğu sırada karşıdan müdahale etmek için iki kişi geliyorlardı. Onların geldiğini görünce sanık 'Sen zaten öldün' diyerek olay yerinden kaçtı."

Müşteki Vatansever, boşanma davası açtıktan sonra hayatına bir kişinin girdiğini, boşandığında bu kişiyle evleneceğini belirterek, eve konulan ipotek ve tekel bayisinin satılmasıyla kendisinin bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Tuncer Vatansever'in bu halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Tuncer Vatansever'in alkol kullanması sebebiyle 10 yıllık eşi Sedef Vatansever ile birçok kez tartıştığı, çiftin 2017 yılında 5 ay ayrı kaldığı, bu sürede müşteki Sedef Vatansever'in ablasında kaldığı, eşinden de şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayette bulunduğu belirtiliyor.

Olay tarihi 20 Şubat 2018'de çiftin kızlarını görmek için evlerine döndüklerinde Zeytinburnu Cevizlibağ'da yaya olarak yalnız başına yürüdükleri sırada, sanık Tuncer Vatansever’in "Seni öldüreceğim" dediği ve müştekiye saldırdığı anlatılan iddianamede, sanığın yanında taşıdığı bıçaklarla eşini hayati tehlike geçirecek şekilde birçok bıçak darbesiyle yaraladığı anlatılıyor.

İddianamede, sanık Tuncer Vatansever'in "eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :