Eşini boğarak öldürmüştü cezası belli oldu

Eşini boğarak öldürmüştü cezası belli oldu

Büyükçekmece'de sosyal medya hesabından gelen mesaj nedeniyle tartıştığı eşini boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, maktul Sonbahar Özcan ile sanık Ünal Özcan'ın 9 yıldır evli oldukları anlatılarak, iki çocukları olan çiftin Büyükçekmece’de ikamet ettikleri belirtildi.

İddianamede, maktul Sonbahar Özcan'ın sosyal medyayı aktif olarak kullandığına yer verilerek, sosyal medya hesaplarında yaptığı mesajlaşmaları gören sanık ile eşi arasında tartışma yaşandığı kaydedildi.

Yaşanan tartışmaların ardından annesinin evine giden Sonbahar Özcan'ın yakınlarının araya girmesi üzerine evlerine geri döndüğü aktarılan iddianamede, 19 Temmuz 2020'de sanık Ünal Özcan'ın yine sosyal medya üzerinden gelen bir mesaj nedeniyle maktulle tartıştığı anlatıldı.

İddianamede, tartışmada eşinin boğazını sıkıp boğarak öldüren sanığın, daha sonra durumu yakınlarına haber verdiği aktarıldı.

Savunmasında sosyal medyada eşine mesaj gelmesi üzerine tartıştıklarını belirten sanık Ünal Özcan, daha sonra sinirlenerek boğazını sıktığı eşini öldürdüğünü anlattı.

Maktulün cep telefonunun incelenmeye gönderildiği ancak henüz inceleme sonucunun gelmediği kaydedilen iddianamede, "Sanığın eşi olan maktulü sosyal medya kullanmasından dolayı duymuş olduğu kıskançlığın etkisiyle boğarak kasten öldürdüğü anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

İddianamede, sanık Ünal Özcan'ın "eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamenin Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesiyle sanığın ilerleyen günlerde yargılanmasına başlanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.