Eşini bıçakla öldüren sanığın yargılandığı dava

Eşini bıçakla öldüren sanığın yargılandığı dava

Ümraniye'de ayrı yaşadığı eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı- Cumhuriyet savcısı, "eşi kasten öldürme" suçunun haksız tahrik altınd

İSTANBUL (AA) - Ümraniye'de ayrı yaşadığı eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Hakan Kadakal'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, "eşi kasten öldürme" suçunun haksız tahrik altında işlendiğini gerekçe göstererek, sanığın 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kadakal ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, hayatını kaybeden Duygu Kadakal'ın kardeşi de yer aldı.

Tanık olarak dinlenilen Ali Aktürk, olay günü otelin resepsiyonunda olduğunu belirterek, "Emrah ile bayan şahıs lobiye çıkmak için asansöre yöneldiği sırada daha önce hiç görmediğim huzurdaki sanık peşlerinden geldi. Bayan şahsa, 'Çocuklarımız var, bir şey yapmayacağım dışarı çıkalım.' dedi. Bayan şahıs, dışarı çıkmak istemediği söyledi." diye konuştu.

Sanık Kadakal'ın, dışarı çıkma konusunda ısrar ettiğini, ölen Duygu Kadakal'ın dışarıyı çıkmayı kabul etmemesi üzerine ikili arasında tartışma çıktığını aktaran Aktürk, "Emrah isimli şahıs da sakinleştirmeye çalışıyordu. Ancak sanığın elini beline attığını gördüm. Bu sırada silah diye bağrışma oldu. Sanığın, bayanın üzerine saldırdığını gördüm ve olayın etkisiyle şokla dışarı çıktım. Oradan yan otele geçerek polisi aramak için ayrıldım." ifadelerini kullandı.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, "eşi kasten öldürme" suçunun haksız tahrik altında işlendiğini gerekçe göstererek, sanığın 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya ilişkin beyanı sorulan sanık Kadakal, hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması yönünde karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Hakan Kadakal'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ümraniye'de sanık Hakan Kadakal’ın aralarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle ayrı yaşadığı eşini başka bir erkekle otele girdiğini gördüğü ve eşiyle tartışmaya başladığı belirtiliyor.

Sanık Kadakal'ın, eşini konuşmak için dışarıya çağırdığı ancak eşinin gelmediği anlatılan iddianamede, sanığın sinirlenerek belinden çıkardığı bıçakla eşini öldürdüğü anlatılıyor.

İddianamede, Hakan Kadakal'ın "eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :