Eşi benzeri olmayan "Mukaddes Emanetler"

Eşi benzeri olmayan "Mukaddes Emanetler"

Dünya Seyyidler ve Şerifler Derneğinin himayesindeki Hazreti Muhammed, bazı halife ve peygamberlere ait 2 binin üzerindeki Mukaddes Emanet özenle korunuyor- Korunan emanetler arasında Hazreti Muhammed'in yazdırdığı "İslam'a davet" mektubu, saç teli, yüzüğ

İSTANBUL (AA) - AYŞE ŞENSOY BOZTEPE - Dünya Seyyidler ve Şerifler Derneğinin himayesinde bulunan, Hazreti Muhammed, bazı halife ve peygamberlere ait 2 binin üzerindeki Mukaddes Emanet, özenle korunuyor.

Koruma altında bulunanlar arasında, Hazreti Muhammed'in miraçtan sonra sahabeler tarafından alınan saç teli, bir hükümdara yazdırdığı mühürlü "İslam'a davet" mektubu, yüzüğü, Hazreti Musa'nın kabir örtüsü, Veysel Karani'nin tespihi gibi çok sayıda emanet yer alıyor.

Hazreti Muhammed'in sahabeleriyle kendi eliyle değiştirdiği Kabe örtüsünden bir parça ile içinde Hazreti Muhammed'in saç telleri olan Hazreti Ali'nin yüzüğünün de bulunduğu emanetlerin bakım ve onarımı, İstanbul Kağıthane'de mülki idari amirlerinin de gözetiminde bulunan özel bir atölyede Özer Celep tarafından gönüllü olarak yapılıyor.

- "Emanetler önemli kişiler tarafından getiriliyor"

Dünya Seyyidler ve Şerifler Derneğinin gönüllü danışmanlığını yapan ve Mukaddes Emanetleri koruyan Taner Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek bünyesinde çok sayıda Mukaddes Emanet bulunduğunu, bunların İslam'da hürmet gören önemli kişiler tarafından getirildiğini söyledi.

Medine'de 2005'te hayatını kaybeden tasavvuf dünyasının kanaat önderi Muhammed Zekeriya Buhari'ye, ziyaretine gelen çeşitli Müslüman ülkelerin üst düzey yöneticileri ve tasavvuf camiasının başındaki kişiler tarafından bazı Mukaddes Emanetler verildiğini belirten Akkuş, bu emanetlerin, Dünya Seyyidler ve Şerifler Derneği ve Kabe'de imamlık yapan Nimetullah Halil İbrahim Yurt'un himayesinde korunduğunu dile getirdi.

Emanetleri hassasiyetle muhafaza ettiklerini anlatan Akkuş, "Dünyada eşi benzeri olmayan, sadece burada bulunan Mukaddes Emanetler var. 2 binin üzerinde emanet bulunuyor." dedi.

Akkuş, bazı Mukaddes Emanetlerin kendilerine has özellikleri olduğuna işaret ederek, şunları aktardı:

"Örneğin Peygamberimizin miraç ettiği esnada başından alınıp saklanan mübarek saç teli sürekli kendiliğinden uzamaktadır. Uzadıkça da sevdalılarına, devlet büyüklerine dağıtılmaktadır. Emanetlerin yıllardır bizde olduğunu bilenler hepsi bir arada dursun diye elindekileri de bize getiriyor. Dünya genelinde bulunan Mukaddes Emanetlerin bakımı için atölyemize gelenler de bırakabiliyor. Bu nedenle her geçen gün daha çok artıyor. Tüm Mukaddes Emanetlerin doğruluğu, atölyemiz ve Nakibu'l Eşraf (Secere Soyu Merkezi) Başkanı Seyyid İbrahim Efendi tarafından araştırılarak onaylanmaktadır."

- "Gelir gözetmek doğru değil"

Akkuş, dünyadaki tüm Mukaddes Emanetlerin çıkar gözetmeksizin muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi.

Gönüllü bir şekilde emanetleri koruyup, gelecek nesillere aktarmak için çalıştıklarını kaydeden Akkuş, "Biz hiçbir zaman bu emanetlerin sahibi olduğumuzu iddia etmiyoruz. Manevi büyüklerimiz 'şu kişiye teslim et' diye rica ettiğinde elbetteki bize söyleneni yapacağız." diye konuştu.

Akkuş, ramazan ayında ve mübarek gecelerde yapılan çeşitli etkinliklerde kanaat önderlerinin takdiriyle Mukaddes Emanetleri ziyarete açtıklarına işaret etti.

- Musab Bin Umeyir'in kanlı gömleği

İlahiyatçı, emekli din görevlisi Ali Yüksel de bütün Mukaddes Emanetlerin İslam alemi için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Hazreti Muhammed'in üzerine giydiği elbiseden, mezarı Filistin'de bulunan Hazreti Musa Aleyhisselam'ın kabir örtüsüne kadar birçok emanet bulunduğunu bildiren Yüksel, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimize çok benzeyen, Uhud Savaşı'ndaki 70 şehitten biri olan Mus'ab Bin Umeyir'in kanlı gömleğinden bir parça, Peygamberimizin sadık arkadaşı Hazreti Ebubekir'in yüzüğü de bulunmakta. Ayrıca savaşlarda korusun diye Hazreti Ali Efendimizin yüzük taşının içine Peygamberimize ait saç telleri konulmuş. Cam 10, 20 bin derece alevlerle şekillendiği için bir kılın sağlam kalması mümkün değilken Efendimizin saç tellerinin yanmadan günümüze kadar gelmesi bir mucize. Osmanlı dönemine ait Peygamberimizin kabir örtülerinden parçalar da var. Mukaddes Emanetlere bağlı olduğumuz müddetçe inşallah Peygamber Efendimizin şefaatine nail olacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :