Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

Fatih Camisi'nde, saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İSTANBUL (AA) - Beşşar Esed rejiminin İdlib'de düzenlediği kimyasal silah saldırılarında yaşamını yitirenler için Fatih Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Fatih Camisi avlusunda ikindi namazının ardından bir araya gelen Genç Hareket Derneği üyeleri, Esed rejiminin Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal silah saldırısını protesto etti.

Gruptakiler, ellerinde "Suriye'de katliam var, nerede BM, nerede AB, nerede medya?" yazılı döviz ile Kur'an-ı Kerim'den Ali İmran Suresi 12. ayetin mealinin yer aldığı "İnkar edenlere deki; Siz mutlaka yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme atılacaksınız. Orası ne fena yataktır." yazılı pankart açıldı. Ayrıca, Suriye'deki savaştan fotoğraflar taşındı.

Burada, saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Genç Hareket Derneği Genel Sekreteri Serkan Demirel, grup adına yaptığı açıklamada, Suriye'de sürecin, hastane ve fırınların bombalanmasıyla faciaya dönüştüğünü belirterek, İdlib'te düzenlenen kimyasal silah saldırısında çoğu çocuk olmak üzere 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 400 kişinin yaralandığını söyledi.

Esed'in bu zamana kadar Suriye'de 168 kimyasal saldırıda bulunduğunu aktaran Demirel, tüm dünyanın kırmızı çizgilerini resmi rakamlara göre 168 defa ihlal eden Esed'e karşı ikiyüzlü ve sessiz kalınmaya devam edildiğini vurguladı.

Demirel, Halep düştüğü zaman tahliyelere sevinir hale getirildiklerini ifade ederek, "Şimdi de İdlib yerle bir edildiğinde halkı tahliye ettik diye mi sevineceğiz? Arabı, Türkü ve Kürdü ile biz hem aynı coğrafyanın hem de aynı kaderin çocuklarıyız." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, Suriye'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Gıyabi cenaze namazına, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :