Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

İtalya Dışişleri Bakanı Alfano: - "Suriye’de çaresiz sivillere ve yaralıların tedavi gördüğü hastaneye yönelik saldırı haberleri şok edici"

ROMA (AA) – İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, Suriye’de çaresiz sivilleri ve hastaneyi hedef alan kimyasal silah saldırısının şok edici olduğunu bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Alfano, "Suriye’de çaresiz sivillere ve yaralıların tedavi gördüğü hastaneye yönelik saldırı haberleri şok edici" ifadesini kullandı.

Alfano, konuyla ilgili Fransa ve İngiltere'nin acil koduyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) çağırdığı toplantı başta olmak üzere Brüksel’deki Suriye konferansına atıf yaparak, Suriye halkına karşı kitle imha silahlarının kullanımını kınayan ve insanlığa karşı bu suçun sorumlularının tespit edilmesini talep edenler arasında İtalya'nın ilk sırada olacağını belirtti.

Açıklamada, uluslararası toplumun, Suriye halkının derin acılarına son vermek, bu büyük ülkeye barış getirerek bir geleceğe kavuşturmak için görevi olduğunu da hatırlattı.

Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine bu sabah düzenlediği kimyasal saldırıda çoğu çocuk 100'den fazla sivilin öldüğü, 500 kişinin gazdan etkilendiği ifade edilmişti.

Suriye'de Esed rejimi, son 10 günde 4 defa sivillere yönelik klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısı düzenlerken, İdlib'in El Habit beldesine dün gece düzenlenen klor gazlı saldırıda 20 sivil zehirlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler