ESDER Genel Başkanı Çelikus:

ESDER Genel Başkanı Çelikus:

"Pek çok esnaf, bankaların yeni nesil yazar kasa için cihaz başına 30 lira almasından şikayetçi"- "Bu haksız kesintinin sonlanmasını ve bugüne kadar kesilen miktarın da geri ödenmesini talep ediyoruz"

ANKARA (AA) - Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, pek çok esnafın bankaların yeni nesil yazar kasa için cihaz başına 30 lira almasından şikayetçi olduğunu belirterek, "haksız" olarak nitelendirdiği bu uygulamanın sonlandırılması gerektiğini ifade etti.

Çelikus, yazılı açıklamasında, geçen yıl yürürlüğe giren Maliye Bakanlığının tebliği ile esnafın yeni nesil yazar kasaya geçişlerinin mecburi kılındığını hatırlattı.

Değişik iş kollarından pek çok esnafın, bu süreçte bankaların cihaz başına 30 lira almasından şikayetçi olduğunu aktaran Çelikus, "Günümüzde küçük bir dükkan bile birden fazla bankayla çalışmak zorunda kalıyor ve her cihaz için de ayrıca para veriyor. Ancak zaten bankaların yapılan alışverişlerden komisyon aldığı düşünüldüğünde yapılan kesintinin adaletsizliği ortaya çıkıyor. Örneğin, bir esnaf 3 bankayla anlaşsa 90 lira kendisine sorulmadan, bilgi verilmeden otomatik olarak kesiliyor. Bu da yılda bin 80 liraya denk geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Esnafın zaman zaman alışveriş merkezleri ve hızlı tüketim marketleri dolayısıyla sıkıntıya düştüğüne işaret eden Çelikus, hükümetin esnafa çeşitli indirimler ve aflarla el uzattığı bir dönemde bu haksız kesintinin de sona erdirilmesini istedi.

Esnafın bankalara, yazar kasa üreticileri ile BDDK’ya yazı yazarak haklarını aradıklarını bildiren Çelikus, "Esnafımız ülkemizin barış elçileri ve ekonomimizin temel taşları. Bu nedenle onlardan yapılan bu haksız kesintinin sonlanmasını ve bugüne kadar kesilen miktarın da geri ödenmesini talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :