ESCWA İcra Sekreteri Halef'in istifa etmesi

ESCWA İcra Sekreteri Halef'in istifa etmesi

İİT Genel Sekreteri Useymin:- "İsrail'in Filistin halkına yönelik uygulamaları ve ırkçılık meselesi hakkındaki raporun çekilmesi, aksi sonuç doğuracak, uluslararası camiayı bu objektif ve profesyonel belgenin sonuçlarından mahrum bırakacak ve İsrail'i ırk

CİDDE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu'nun (ESCWA) raporunun geri çekilmesinin, İsrail'i ırkçı politikalarına devam etmeye teşvik edeceği konusunda uyardı.

İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'in işgal, zulüm, ırkçılık ve yerleşim birimi inşaatı üzerine kurulu politikalarını nesnel bir şekilde ortaya koyan raporun" geri çekilmesi kararından derin üzüntü duyduğunu kaydetti.

Useymin, "İsrail'in Filistin halkına yönelik uygulamaları ve ırkçılık meselesi hakkındaki raporun çekilmesi, aksi sonuç doğuracak, uluslararası camiayı bu objektif ve profesyonel belgenin sonuçlarından mahrum bırakacak ve İsrail'i ırkçı politikalarına devam etmeye teşvik edecektir." ifadesini kullanarak BM ile uluslararası camiayı bu politikalara son verilmesi için tedbir almaya çağırdı.

Useymin ayrıca, ESCWA İcra Sekreteri Rima Halef'in ilkesel duruşuna vurgu yaparak istifa etmesinden üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Halef dün, Guterres’in, kendisinden İsrail'i ırkçılıkla suçlayan raporu geri çekmesini istemesi üzerine istifa ettiğini duyurmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :