ESCWA İcra Sekreteri Halef'in istifa etmesi

ESCWA İcra Sekreteri Halef'in istifa etmesi

Hamas Sözcüsü Berhum:- "Bu karar, İsrail'i Filistinliler aleyhinde daha fazla suç işlemeye ve ihlal gerçekleştirmeye cesaretlendirecektir"- İslami Cihad Sözcüsü Şihab:- "Raporun çekilmesi kararı, Guterres'in tarafgirliğinin açık göstergesidir"

GAZZE (AA) - Hamas ve İslami Cihad, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, İsrail'i ırkçılıkla suçlayan raporun geri çekilmesi yönündeki kararıyla ilgili "tarafgirlik ve İsrail'i cesaretlendirecek bir karar" değerlendirmesinde bulundu.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı yazılı açıklamada, "Bu karar, İsrail'i Filistinliler aleyhinde daha fazla suç işlemeye ve ihlal gerçekleştirmeye cesaretlendirecektir." ifadesini kullandı.

"Guterres'in raporu uluslararası hale getirmesi, İsrail'i caydıracak tavır ve kararlar alması daha iyi olurdu." ifadelerine yer veren Berhum, BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) İcra Sekreteri Rima Halef'in raporun geri çekilmesini reddetmesini ve İsrail'in ırkçılığı ile savaş suçu işlediğini teyit etmesini takdir etti.

İslami Cihad sözcüsü Davud Şihab ise "Raporun çekilmesi kararı, Guterres'in tarafgirliğinin açık göstergesidir." diyerek, bu durumun İsrail'e işlediği suçlara devam etmesi için ortam hazırladığına dikkat çekti.

Kararın, Filistinlileri haklı direnişlerini devam ettirme konusunda motive edeceğini belirten Şihab, dünya halklarından İsrail'i boykot etmelerini ve yöneticilerinin işledikleri suçlardan ötürü kovuşturulmasını istedi.

Halef dün, Guterres’in, kendisinden İsrail'i ırkçılıkla suçlayan raporu geri çekmesini istemesi üzerine istifa ettiğini duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :