ESCWA İcra Sekreteri Halef'in istifa etmesi

ESCWA İcra Sekreteri Halef'in istifa etmesi

Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ceradat:- "Halef, ilkesel ve sorumluluk sahibi tavrıyla kulaklarını tıkayanlara gerçeği söylemek istedi. Biz onu, nerede olursa olsun hak savunucusu olarak tanıdık"- "BM'den, Yahudi yerleşim birimleri inşaatına ve Filis

RAMALLAH (AA) - Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Teysir Ceradat, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, İsrail'i ırkçılıkla suçlayan raporun geri çekilmesini istemesini "garip bir tavır" olarak nitelendirdi.

Ceradat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, raporun bilimsel ve profesyonel temeller çerçevesinde hazırlandığını, alınan bu tavrın garip olduğunu söyledi.

BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) İcra Sekreteri Rima Halef'in tavrını takdir ettiklerini belirten Ceradat, "Halef, ilkesel ve sorumluluk sahibi tavrıyla kulaklarını tıkayanlara gerçeği söylemek istedi. Biz onu, nerede olursa olsun hak savunucusu olarak tanıdık." dedi.

"BM'den, Yahudi yerleşim birimleri inşaatına ve Filistinlileri gözaltına almaya devam eden İsrail'in uygulamalarını örtbas etmesini değil hakları destekleyen bir eğilim göstermesini umardık." diyen Ceradat, uluslararası kurumları, aldıkları kararları uygulaması için İsrail'e baskı uygulamaya çağırdı.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım da Guterres'in söz konusu hareketinin İsrail'i ırkçı politikalarına devam etmeye teşvik ettiğini kaydetti.

Kasım, "BM'nin yapması gereken, raporu tedavüle sokmak ve uluslararası kurumları İsrail ırkçılığı karşısında benzer tavır almaya sevk etmekti." ifadesini kullandı.

Halef, Guterres’in, kendisinden İsrail'i ırkçılıkla suçlayan raporu geri çekmesini istemesi üzerine istifa ettiğini duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler