Erzurum'daki "kan davası" kavgası

Erzurum'daki "kan davası" kavgası

İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın da aralarında bulunduğu iki kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 4 zanlı tutuklandı

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Karaçoban ilçesinde kan davalı iki aile arasında sandık başında çıkan ve İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın da aralarında bulunduğu iki kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin 4 kişi tutuklandı.

Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığının, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla Kopal Mahallesi İlköğretim Okulunda oy kullanma alanında "silahlı kasten öldürme", "adam öldürmeye teşebbüs" ve "silahla kasten yaralama" eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında Karaçoban İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin olay günü ve sonrasında gerçekleştirdiği operasyonlarda gözaltına alınan 4 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Ekipler tarafından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sevk edildikleri Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığında ifade verdi.

İfadelerinin ardından tutuklanma talebiyle Hınıs Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan M.Ö. "Kan gütme saikiyle insan öldürme", Y.D, Ş.D. ve M.D. ise "Kan gütme saikiyle insan öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.

Karaçoban ilçesinde, 24 Haziran Pazar günü iki aile arasında sandık başında çıkan silahlı kavgada İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın da aralarında bulunduğu iki kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Soruşturmayı yürüten Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın, 5 yıl önce Karayazı ilçesinde iki aileden bir kadın ile bir erkeğin öldürülmesiyle başlayan "kan davası" yüzünden meydana geldiğini, illiyet bağının bulunmadığını bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :