Erzurum'daki DEAŞ operasyonu

Erzurum'daki DEAŞ operasyonu

Adliyeye sevk edilen 23 zanlıdan 20'si tutuklandı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da terör örgütü DEAŞ'ın şehir yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 23 kişiden 20'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, terör örgütü DEAŞ adına faaliyet yürüttükleri belirlenen kişilere yönelik kent merkezinin yanı sıra Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 23 kişinin polisteki işlemleri tamamlandı.

Örgütün kent yapılanması içinde bulundukları ve aralarında örgütün üst düzey sorumlularının da yer aldığı belirtilen zanlılar, polislerce Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi.

Cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine çıkartılan zanlılardan 20'si tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla salıverildi.

Zanlılardan, 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 3 kurusıkı tabanca ile 86 mermi, "pala" olarak tabir edilen bıçak, dijital veriler ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :