Erzurum'da "Unutma, Unutturma Fotoğraf Sergisi"

Erzurum'da "Unutma, Unutturma Fotoğraf Sergisi"

Erzurum'da KADEM tarafından, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimini anlatan 30 fotoğrafın yer aldığı sergi açıldı

ERZURUM (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum Temsilciliği tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından halkın direnişini yansıtan fotoğraflar sergilendi.

Yakutiye Kent Meydanı'nda, FETÖ'nün 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde bulunduğu saatlerde vatandaşların sokaklardaki direnişini anlatan 30 fotoğrafın yer aldığı "Unutma, Unutturma Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Serginin açılışında konuşma yapan Erzurum AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, darbeye kalkışanlara "hain" kelimesinin yetersiz kaldığını, FETÖ'nün yaptıkları karşısında yeni kelimeler bulunması gerektiğini söyledi.

Bu darbe girişiminin kazanımları da olduğunu dile getiren Ilıcalı, şunları kaydetti:

"Bu kadar kısa sürede 85 bin kişi temizlenebilir miydi? Bu sürede 85 bin kişi temizlendi. Hala kaçan generaller var. Marmaris'te kaçıp inlere girenleri, devletimiz buldu çıkardı. İnşallah devletimizden ve her taraftan temizlenecekler. O pisliklerin yerine buradaki o asil dadaşlar, başka yerde asil milletimiz bunların yerini alacaktır. Ordumuzda da hain askerler var ama buradaki Kolordu Komutanımız olsun, jandarma olsun devletin yanında oldu. Onlar burada mükafatlarını da alıp en iyi yerlere gittiler. Dolayısıyla bu peygamber ocağımız, askerlerimiz bizim güvenliğimizi sağlayan her şeyimiz. O hainlere biz asker de demeyeceğiz. Bizim buradaki bu kahraman askerlerimizle onları karıştırmamak lazım."

KADEM Erzurum Temsilcisi Fatime Alkan da milli iradeye, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye yönelik işgal girişimini şiddetle lanetlediklerini ifade etti.

Milletin birlik olarak, kenetlenerek darbe kalkışmasını engellediğine işaret eden Alkan, "Şehitlerimizi bu vesileyle rahmetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Demokrasiye sahibiz. 'Millet ne derse o olacak' ilkesinden yola çıkıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 'Tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet' ilkelerinin sonuna kadar arkasındayız ve bu ilkeler bizim ilkelerimizdir. Allah'ın izniyle bu millet bu çok zor sürecin üstesinden gelmiştir ve demokrasiyi sonuna kadar savunacaktır. Millet ne derse o olacaktır." diye konuştu.

Fotoğraf sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler