Erzurum'da süs havuzunda kano keyfi

Erzurum'da süs havuzunda kano keyfi

Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinlik kapsamında vatandaşlar, çocuklarıyla havuzda kano keyfi yaptı

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinlik kapsamında vatandaşlar, çocuklarıyla süs havuzunda kanoyla gezmenin keyfini yaşadı.

Belediyenin organizasyonuyla yarın gerçekleştirilecek "2. Uluslararası Yarı Maratonu ve Nenehatun Halk Yürüyüşü" öncesinde, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, çocuklarıyla süs havuzunda kano keyfi yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği Erzurum'un tanıtımı amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Kentte yarın başlayacak maratona profesyonel sporcuların yanı sıra halkın katılacağını bildiren Tavlaşoğlu, şöyle konuştu:

"Etkinlik kapsamında 18 ülkeden bin sporcu ilimize geldi. 21 kilometre ve 10 kilometre olarak parkurlarımız var. Ayrıca halkın da bu tür sportif faaliyetlere katılımını sağlamak için 2 kilometrelik yürüyüş yolu yaptık. Yürüyüşe, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde kahramanlık örneği olan Nenehatun'un ismini verdik. Çünkü yarın Nenehatun'un ölüm yılı. Bu nedenle yarışa Erzurum'un kadınlarını da bekliyoruz."

Erzurum'un bin 950 rakımda bulunduğuna işaret eden Tavlaşoğlu, "Yüksek İrtifa Kamp Merkezi burada. Erzurum sportif anlamda desteklenirse burada yaşayanlar, fiziksel olarak dünyanın en iyi sporcuları arasında yer alacaktır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :