Erzurum'da şehir içi ulaşıma takip

Erzurum'da şehir içi ulaşıma takip

Erzurum'da, şehir içi ulaşımda vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine sorunların çözülmesi amacıyla İstasyon Sevk, İdare ve Koordinasyon Merkezi ile Uydu Takip Merkezi hizmete açıldı

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesince, kentte toplu taşımada yaşanan sıkıntıların çözülmesi amacıyla İstasyon, Sevk, İdare ve Koordinasyon Merkezi ile Uydu Takip Merkezi hizmete açıldı.

Vatandaşların, kentte toplu taşıma sırasında karşılaştıkları sorunlardan yoğun olarak şikayet etmesi üzerine Erzurum Büyükşehir Belediyesince, İstasyon Meydanı'nda, sosyal tesisleri bulunan yeni bir İstasyon Sevk, İdare ve Koordinasyon Merkezi ile şehir içinde hizmet veren otobüs ve minibüslerin uydudan izlenmesi için Uydu Takip Merkezi kuruldu.

Her iki merkez, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ulaşımın, belediyelerin en önemli hizmet alanlarından olduğunu ifade etti.

İstasyon Sevk İdare ve Koordinasyon Merkezi ile Uydu Takip Merkezini hizmete açacaklarını belirten Sekmen, "Zaman zaman halkımız bize otobüslerle ilgili bazı şikayetlerde bulunuyor. Bununla ilgili olarak merkezden izleme ve merkezi sistem üzerinden kayıt altına alma ve hemen ardından cezalandırma yapacağız. Biz istiyoruz ki arkadaşlarımız vatandaşlarımıza nahoş hareketlerde bulunmasın. Ama maalesef zaman zaman kaidelere uymayanlar olabiliyor. Onları da cezalandıracağız." dedi.

- "314 araç filolu şehir içi ulaşımı kontrol altına alıyoruz"

Sekmen, açılışını yaptıkları istasyonda ilçe merkezleri ile birlikte toplam 20 ulaşım alanına aynı anda sefer yapabileceğini anlattı.

İstasyonun yeni ve sosyal tesisleri bulunan bir merkez olduğunu aktaran Sekmen, "Merkezimizde idare binası, kafeterya, lokanta ve dernekler bulunmaktadır. Kentteki 139 özel halk otobüsü, 80 belediye otobüsü ve 95 minibüs hattından oluşan 314 araç filosuna sahip şehir içi ulaşım alanını daha kontrollü şekilde inşallah yürütme imkanına kavuşacağız." diye konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı da Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini takdirle takip ettiklerini dile getirerek yeni merkezlerin kente hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından dualarla Sevk, İdare ve Koordinasyon Merkezi ile Uydu Takip Merkezi hizmete açıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :