Erzurum'da kayak merkezleri belediyeye emanet edilecek

Erzurum'da kayak merkezleri belediyeye emanet edilecek

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından yönetilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri, Erzurum Büyükşehir Belediyesine devredilecek- Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen:- "Bu devrin hem şehrimize hem de kış sporları açısından ülkemize hayırlar getir

ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Başbakanlık Özelleştirme İdaresince yönetilen Erzurum'un dünyaca ünlü Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri, Büyükşehir Belediyesine devredilecek.

Son 3 yıldır Özelleştirme İdaresi bünyesinde bulunan Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin, daha verimli işletilmesi, il ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak hale getirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesine devredilmesi için çalışma başlatıldı.

Özelleştirme Kapsam Programı'na alınarak satışa sunulan ancak iki kez açılan ihalede özel sektörden işletmesine talip çıkmayan merkezler, sürecin başından bu yana devri isteyen Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilecek.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin 3 yıl önce İl Özel İdaresinden Özelleştirme İdaresi Başkanlığına devredildiğini söyledi.

Merkezleri Özelleştirme İdaresinden almak için çeşitli girişimlerde bulunduklarını anlatan Sekmen, şöyle konuştu:

"Bakanlık bize önce bunun ihale edileceğini, özel sektörden talip olursa onlara verileceğini, olmazsa bize devredilmesi konusunu düşüneceklerini ifade etti. İki defa ihaleye çıkarılmasına rağmen özel sektörden talep gelmedi. Bunun üzerine biz talip olduk. Tüm hazırlıkların son aşamasına geldi. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri Büyükşehir Belediyesine devredilecek. Kayak merkezleri bu şehrin bir imkanı ve bunu değerlendirmek elbette vazifemiz. Bu tesislerin yönetimini alırsak daha iyi olur. Güzel çalışmalar olacak. Bu devrin hem şehrimize hem de kış sporları açısından ülkemize hayırlar getireceğine inanıyoruz."

Kayak merkezlerinin sürekli el değiştirmesi nedeniyle yeterli projenin hayata geçirilmediğini belirten Sekmen, merkezlerle ilgili uzun ve kısa vadeli projeleri bulunduğunu vurguladı.

- "Çok kısa sürede devredilecek"

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri Operasyon Müdürü Cem Vuraler de Erzurum'un kayak merkezleriyle ülkede öne çıktığını dile getirdi.

Ancak bazı eksiklikler nedeniyle merkezlerin müşteri sayısında istenilen potansiyele ulaşılamadığını bildiren Vuraler, şöyle devam etti:

"Baktığımızda Uludağ müşteri sayısıyla bizim çok çok önümüzde. Tatilciler sadece kayağı istemiyor. Kayağın dışında da bazı etkinlikler yapmak istiyor. Bu konuda Erzurum'da eksiğiz. Yani kayakçıyı, kayağın yanı sıra başka etkinliklerle ve sosyal tesislerle memnun etmeliyiz. Bunu tamamladığımızda gerçekten her anlamda Türkiye'nin bir numarası oluruz. Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri çok kısa süre içinde belediyeye devredilecek."

Vuraler, kayak merkezlerinin belediyeye devredilmesiyle yeni projelerin hayata geçirileceğine işaret etti.

Kayak merkezlerinde bugüne kadar gerek altyapı gerekse tesislerle ilgili büyük çalışmalar yapıldığını ancak sosyal tesis anlamında eksiklikler bulunduğunu dile getiren Vuraler, şunları kaydetti:

"Devrin gerçekleşmesiyle kafeteryalar, yeni tesisler yapılacak. Farklı etkinliklerle belediyenin bunun üstesinden geleceğine inanıyoruz. Yurt dışında bakıp inceliyoruz, kayak merkezleri cıvıl cıvıl. Nedeni de tesisleri dört dörtlük işliyor. Kafeteryaları ve tesisleri dört dörtlük. Erzurum'da kayak merkezlerinin sahibi hiçbir zaman çok uzun süreli durmadı. 3 yıl gençlik spor, 3 yıl özel idare, 5 yıl kayak federasyonu yönetti ama hep el değiştirdi. Bilsem ki burası benim, o zaman uzun vadeli projeler hayata geçirebilirim. Bu gerçekten çok önemli. Belediyeden çok umutluyuz. Her şey çok hızlı işliyor. İnşallah Erzurum için hayırlısı olur. Erzurum pistleri ve kar kalitesiyle gerçekten çok iyi. Kayak merkezlerimiz bu anlamda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Müşteri sayısı ve gelir olarak biraz gerideyiz. Burada nelerin eksik olduğunu etüt ettik. Zamanla inşallah bu sıkıntılar giderilecektir."

Erzurum'da kayak merkezleri belediyeye emanet edilecek

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :