Erzurum Valisi Memiş'ten terörle mücadelede kararlılık vurgusu:

Erzurum Valisi Memiş'ten terörle mücadelede kararlılık vurgusu:

"Bölgede tek terör unsuru kalmayana dek operasyonlara devam edeceğiz. Bu bölgede terörist varsa teslim olsunlar, olmazlarsa bertaraf olacaklar. Polisimiz, jandarmamız 7-24 görevinin başında ve teröristlere göz açtırmamakta"

ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Okay Memiş, "Bölgede tek terör unsuru kalmayana dek operasyonlara devam edeceğiz. Bu bölgede terörist varsa teslim olsunlar, olmazlarsa bertaraf olacaklar. Polisimiz, jandarmamız 7-24 görevinin başında ve teröristlere göz açtırmamakta." dedi.

Karayazı ilçesini ziyaret eden Memiş, Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda muhtarlarla bir araya geldi.

Vali Memiş, ardından Karaçoban ilçesindeki Yatılı Bölge İlkokulunun konferans salonunda muhtarlarla yaptığı toplantıda, devleti temsil eden kişiler olarak tüm vatandaşlara eşit mesafede bulundukları söyledi.

Tüm vatandaşların kamu kaynağından faydalanması için büyük çaba içerisinde olduklarını ifade eden Memiş, "Ben daha çok çaycının, çöpçünün ve çobanın yanındayım. Mağdurların ve kimsesizlerin valisiyim. Devlet olarak daha çok onların yanındayız. Kimseyi aç veya açıkta bırakmak istemiyoruz. Bu, zengin vatandaşlarımızın karşısında olduğumuz anlamına gelmesin ama bizler daha çok bu vatandaşlarımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

- "Teslim olmazlarsa bertaraf olacaklar"

İl genelindeki terörle mücadele operasyonlarına değinen Memiş, şunları kaydetti:

"Vatanın bölünmez bütünlüğü ile ilgili farklı düşüncede olan insanların karşısındayız. Bölgede tek terör unsuru kalmayana dek operasyonlara devam edeceğiz. Bu bölgede terörist varsa teslim olsunlar, olmazlarsa bertaraf olacaklar. Polisimiz, jandarmamız 7-24 görevinin başında ve teröristlere göz açtırmamakta. Polisimiz, jandarmamız devletinin yanında olan tüm vatandaşlarımıza iyi davranacak. Bununla birlikte bu üniformayı taşıyan ve bu üniformayı taşıdığı için şehit olan kardeşlerimize de hepimiz özenli olmak durumundayız. İnsan polisi veya jandarmayı gördüğünde rahatsız olur mu? Bundan kanun kaçakları ve bölücü unsurlar rahatsız olur."

Konuşmanın ardından Memiş, muhtarların sorunlarını dinledi.

Ziyaretlerde Vali Memiş'e, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Büngül, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve kurum müdürleri eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :