"Erzurum 11 ay beyaz, 1 ay ayaz, gerisi de yaz gardaş yaz"

"Erzurum 11 ay beyaz, 1 ay ayaz, gerisi de yaz gardaş yaz"

Türkiye'nin en soğuk kentlerinden olan ve "Erzurum 11 ay beyaz, 1 ay ayaz, gerisi de yaz gardaş yaz" deyimiyle soğuk havası ozanların türkülerine konu olan Erzurum, nisan ayı olmasına rağmen kıştan kalma günleri yaşıyor- Gece en düşük hava sıcaklığı sıfır

ERZURUM (AA) - Türkiye'nin en soğuk kentlerinden Erzurum'da nisan ayı olmasına rağmen hava sıcaklığının gece sıfırın altında 7 dereceye düşmesi nedeniyle şadırvanlar ve süs havuzları buzla kaplandı.

Kış aylarında hava sıcaklığının zaman zaman gece sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü ve buzlanma nedeniyle sıklıkla kazaların meydana geldiği Erzurum'da nisan ayında yaşanan soğuk hava kışı aratmadı.

Ülkenin güneyi başta olmak üzere diğer bölgelerinde insanlar sıcak havanın keyfini sürerken "Erzurum, 11 ay beyaz, 1 ay ayaz, gerisi de yaz gardaş yaz" deyimiyle soğuk havası ozanların türkülerine de konu olan kentte ise kıştan günler yaşıyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 7 derece ölçülen kentte, şadırvanlar ve süs havuzları buzla kaplandı, şelalelerde ise buz sarkıtları oluştu.

Kent sakinlerinden Güneş Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, batı bölgelerinde insanların sıcak havanın keyfini çıkararak denize girmeye başladığını söyledi.

Erzurum'un hala kıştan kalma günler yaşadığını ifade eden Aslan, "Bu mevsimde bu serinliği yaşamamız, Erzurum'un bir güzelliği. Bir günde dört mevsimi yaşatıyor bize. Erzurum zaten bir buzullar şehrini andırıyor." dedi.

Gürgin Derin ise Erzurumlu olduğunu belirterek "57 yaşındayım, bu zamanda böyle bir soğuk görmedim. Biz çocukken soğuk vardı ama bu kadar değildi. Erzurum güzel bir memleket ve serin güzel bir havası var. Havası soğuk olsa da insanları sıcak." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :