Erzincan’da toplantı ve gösteri yürüyüşlerine düzenleme

Erzincan’da toplantı ve gösteri yürüyüşlerine düzenleme

Erzincan Valiliği: - "İl genelinde kapalı ve açık alan toplantıları, gösteri yürüyüşleri ve basın açıklamaları ikinci bir emre kadar izne bağlanmıştır"

ERZİNCAN (AA) - Erzincan’da yapılacak açık hava toplantıları, gösteri yürüyüşleri ve basın açıklamaları izne bağlandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, terör örgütlerinin ülkenin birlik ve bütünlüğüne kasteden eylemlerini çok farklı yol ile yöntemlere başvurarak sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, terör örgütlerinin yollara el yapımı patlayıcı döşemek, güvenlik kuvvetlerine ve masum vatandaşlara karşı silahlı saldırıda bulunmak gibi terörist yöntemler kullanırken, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşleri gibi temel hak ile hürriyetleri de istismar ettiği ifade edildi.

Bu sebeple gösteri ve toplantı yürüyüşleriyle ilgili düzenleme yapıldığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde genel güvenliğin, asayiş ve kamu düzeninin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun "Şiddet Hareketlerinde Alınacak Tedbirler" başlıklı 11. maddesinde tanımlanan yetkiye dayanılarak, öl genelinde kapalı ve açık alan toplantıları, gösteri yürüyüşleri ve basın açıklamaları ikinci bir emre kadar izne bağlanmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler