ERÜ'de mezuniyet töreni

ERÜ'de mezuniyet töreni

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi'nden mezun olanlar için tören düzenlendi.ERÜ Sabancı Kültür Sitesi'ndeki törene, Melikgazi...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi'nden mezun olanlar için tören düzenlendi.

ERÜ Sabancı Kültür Sitesi'ndeki törene, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Aslantaş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Dekan Aslantaş, ''Sizleri bugüne kadar maddi ve manevi destekleyen ve bundan sonra da desteklemeye devam edecek olan ailelerinize karşı vefalı olunuz. Eğitim hayatınız boyunca tecrübe ve bilgilerini aktaran hocalarınıza karşı vefalı olunuz. Vatanınıza, analarınıza vefalı bireyler olunuz.'' dedi.

Rektör Yardımcısı Doğan da bu yıl 5 binin üzerinde mezun verdiklerini belirterek, "Bizleri, hocalarınızı, ailelerinizi mahcup etmeyeceğinizi düşünüyoruz. Başınızı dik tutun çünkü iyi bir üniversitenin mezunlarısınız. Erciyes Üniversitesi, bütün sıralamalarda Türkiye’de ilk 10'da. Dünyada ise 600 ila 800 arasındadır. Şehir Planlamacılığı ve Mimarlık bölümlerinde ise daha üstlerdeyiz.'' diye konuştu.

Fakültenin 3 bölümünden toplam 125 öğrencinin mezun olduğu törende, dönem birincisi Osman Şimşek, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Törende, Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, dönem birincisi Şimşek'i belediyede istihdam etme sözü verdi.

Tören, mezun öğrencilerin diplomalarını aldıktan sonra toplu halde keplerini havaya atmasıyla son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :