ERÜ'de mezuniyet coşkusu

ERÜ'de mezuniyet coşkusu

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümünden 150 öğrenci mezun oldu.ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümünden 150 öğrenci mezun oldu.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Göksel Türközü’nün yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Türközü, 21. yüzyılın Asya yüzyılı olduğunu belirterek, tüm dünyada doğu dillerine olan rağbetin arttığını kaydetti.

Öğrencilere 4 yıl boyunca iyi eğitim verildiğine dikkati çeken Türközü, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz sadece dil öğrenmekle kalmadı, o ülkenin tarihini, kültürünü ve edebiyatını da öğrendiler. Çok çalışıp dilini öğrendikleri ülkelere giden öğrencilerimizde oldu. Ayrıca memleketlerinden ve ailelerinden ayrı kendi ayakları üzerinde durabilmeyi öğrendiler. Şimdi topluma faydalı birer birey olarak çalışma hayatına atılacaklar. Başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum."

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diplomalarının verildiği törende, öğrencilerin hep birlikte kep attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler