ERÜ öğretim üyesinin başarısı

ERÜ öğretim üyesinin başarısı

Prof. Dr. Oğuzhan’ın, dünyanın en prestijli tıp dergisi The New England Journal of Medicine'de yayınlanan, bir hastanın akciğer ana damarından pıhtı çıkartma görüntüsünü dünya genelinde 36 bin 975 hekim izledi

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan’ın, dünyanın en prestijli tıp dergisi The New England Journal of Medicine'de yayınlanan, bir hastanın akciğer ana damarından pıhtı çıkartma görüntüsünün dünyada 36 bin 975 hekim tarafından izlediği bildirildi.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Oğuzhan, 77 yaşındaki bir kadın hastanın akciğer ana atardamarından mekanik yöntemle pıhtı çıkartma görüntüsünü içeren vaka sunumunun, ABD’de iki asırdır yayında olan dünyanın en prestijli tıp dergisi The New England Journal of Medicine'de 7 Ocak 2016 tarihinde yayınlandığını anımsattı.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından 2 ay geçmesine rağmen yurt içinden ve yurt dışından halen kendisine kutlama ve tebrik mesajları gelmeye devam ettiğini belirten Oğuzhan, şunları kaydetti:

"Çok fazla e-mail aldık. Hatta ana bilim dalımızda çalışmak isteyen doktorlar bile oldu. Bu da bizleri bir hayli mutlu etti. Derginin web sayfasında vakamın izlenme oranını içeren bir harita yer alıyor. Bu haritaya bakıldığında dünyanın neredeyse her ülkesinden 36 bin 975 hekimin, vakamı izlediğini gördüm. Tabii ki bu durum beni bir hayli mutlu etti. Çünkü uluslararası tanınırlık açısından bu oldukça önemli. Derginin web sitesindeki haritada görüntümün izlenme oranında ABD 13 bin 999 izleyici ile ilk sırada yer alıyor. ABD’yi bin 705 izleyici ile Türkiye takip ediyor. Üçüncü sırada bin 349 izleyiciyle İtalya yer alıyor. Derginin web sitesinde yayınlanan vaka görüntüleri Suriye, Irak gibi savaş ülkelerinin yanında Somali, Sudan, Zimbabve, Burkino Faso gibi ülkeler de dahil internet bağı olan dünyanın tüm ülkelerinden izlenmiş. Yayınımın dünyaca prestijli bir dergide yayınlanması ve dünyada 36 bin 975 hekim tarafından izlenmesi hem ülkemiz adına, hem de Erciyes Üniversitesi adına sevindirici bir durum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :