Ermenistan dize geldi! Kapıları açın

Ermenistan dize geldi! Kapıları açın

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan, Dağlık Karabağ'da durumun değiştiğini, bu yüzden Türkiye'nin Ermenistan sınırını kapalı tutması için bir neden kalmadığını söyleyerek, Ankara'ya mesaj gönderdi.

Dağlık Karabağ'da 44 gün süren savaş sonunda havlu atan ve işgal ettiği toprakları Azerbaycan'a teslim eden Ermenistan'dan yeni bir açıklama geldi.

Ermenistan Meclisi'nde milletvekillerine seslenen Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan, Dağlık Karabağ'da statükonun güç kullanımıyla değişmesinden sonra, Türkiye'nin Ermenistan sınırını kapalı tutması için hiçbir neden kalmadığını söyleyerek, Ankara'ya mesaj gönderdi.

"Dağlık Karabağ'da güç kullanımıyla beraber statüko değişti. Türkiye'nin Ermenistan yönündeki sınırı kapalı tutmak için hiçbir neden kalmadı. Diplomasimiz Ermenistan'da güvenli bir ortam oluşturmak için çaba sarf ediyor."

Bakan Ayvazyan ayrıca, Kars'taki Azerbaycan-Türkiye ortak tatbikatının endişe verici olduğunu kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.