Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalar

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalar

Gürcüstan'daki etnik Azerbaycanlılar ve Ermenilere sükunet çağrısı

TİFLİS (AA) - Gürcistan'da iktidarın büyük ortağı Gürcü Hayali partisinin Azerbaycanlı ve Ermeni kökenli milletvekilleri, halka sükunet çağrısı yaptı.

Gürcü Hayali milletvekilleri Azerbaycanlı Ali Mamedov ve Ermeni Ruslan Poğosyan, ortak açıklama yaparak, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerginlikle ilgili Gürcü vatandaşlarından sakin olmalarını istedi.

Gürcistan meclisinin internet sitesinde yayımlanan ortak açıklamada, Dağlık Karabağ sorunundan dolayı çıkan çatışmaların endişeye neden olduğu belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Gürcistan vatandaşlarını, özellikle Ermeni ve Azerbaycanlı kardeşlerimizi sakin olmaya ve bir arada barış içinde yaşamaya zarar verebilecek herhangi bir eylem veya beyanda bulunmaktan kaçınmaya çağırıyoruz. Gürcistan her zaman çok kültürlü zenginliği ve iyi komşuluk ilişkileriyle ön plana çıkmıştır. Bu geleneklerin korunmasına katkıda bulunmak herkesin görevidir."

Mamedov ve Poğosyan, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybedenler için duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Azerbaycan bu sabah yaptığı açıklamada Ermenistan'la cephe hattındaki gerginliğin devam ettiğini, Azerbaycan'ın ateşkes mutabakatına uyduğunu fakat Ermenistan'ın ateşkes ihlali yaptığını duyurmuştu.

Nüfusu 5 milyona yaklaşan Gürcistan'da 250'şer binden fazla etnik Azerbaycanlılar ve Ermeniler yaşıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler