Ermenilerin katlettiği Azerbaycanlılar anılıyor

Ermenilerin katlettiği Azerbaycanlılar anılıyor

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Süleymanlı:- "Ermeni milliyetçilerinin halkımıza karşı tecavüzü halen devam etmektedir. Şöyle ki, Ermenistan devleti ona yakın yabancı unsurların yardımlarıyla Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal etmiş ve bu işgal

KARS (AA) - Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, son 200 yılda Azerbaycan'da katliamlar yapan Ermeni milliyetçilerinin Azerbaycan halkına karşı tecavüzlerinin devam ettiğini belirtti.

Süleymanlı, "31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, son 200 yılda Ermeni milliyetçileri ve hamilerinin Azerbaycanlılara karşı soykırım ve sürgün politikasının halkın hafızasında hiçbir zaman unutulmayacağını kaydetti.

Ermeni çetelerinin Bolşevikler ile 1918-1920 yıllarında giriştikleri katliamlarla Azerbaycan'da 50 bine yakın insanı öldürüldüğünü ifade eden Süleymanlı, en büyük katliamların meydana geldiği 31 Mart-2 Nisan'daki Ermeni çeteleri saldırılarının da Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kararnamesiyle 1998 yılından itibaren "31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü" olarak anıldığını hatırlattı.

Süleymanlı, Ermeni milliyetçilerinin, dışarıdan da aldığı destekle Azerbaycan halkına zulmünün sürdüğüne işaret ederek, açıklamasına şöyle devam etti:

"Ermeni milliyetçilerinin halkımıza karşı tecavüzü halen devam etmektedir. Şöyle ki Ermenistan devleti ona yakın yabancı unsurların yardımlarıyla Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal etmiş ve bu işgal sonucunda hem Ermenistan hem de Azerbaycan’ın işgal olunmuş arazilerinde yaşayan 1 milyon soydaşımız zorunlu şekilde mülteci olarak kendi topraklarından kovulmuşlardır."

"31 Mart Azerbaycanlıların Soykırımı Günü"nün 20. yüzyılda Azerbaycan halkına yapılan soykırımlar hakkında bugün ve gelecek nesiller için milli hafızanın oluşturulması ve tüm dünyada bu faciaya siyasi ve hukuki değerin verilmesi açısından önemli olduğunu belirten Süleymanlı, şu ifadelere yer verdi:

"Azerbaycan'da soykırım kurbanlarının hatırasını ihtiramla yad ederken, 1918 yılında Osmanlı-Türk ordusu Azerbaycan halkının yanında Ermeni çetelerine karşı beraber mücadele etmişler. Onların şahsında tüm Anadolu Türk halkına minnettarlığımı bildiriyor, Azerbaycan topraklarında canlarını feda etmiş Mehmetçiklere yüce Allah'tan rahmet diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :