Erkenci nektarinler çiçek açtı

Erkenci nektarinler çiçek açtı

Mersin'in Erdemli ilçesindeki seralarda yetiştirilen ve açık alandakilere göre 1 ay önce ürün veren nektarinler çiçek açtı- Ziraat Mühendisi Şevk:- "Bu yıl kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı çiçekler gecikmeli açtı. Çiçekler geç açsa da bu yıl hasadı

MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde seralarda yetiştirilen ve açıktakilere göre 1 ay erken ürün veren nektarin ağaçları çiçek açtı.

İlçede serada nektarin yetiştiriciliği yapan Ziraat Mühendisi Emre Şevk, gazetecilere yaptığı açıklamada, nektarinlerin bu yıl kışın ağır geçmesi nedeniyle geç çiçek açtığını söyledi.

Açıkta yetiştirilen nektarinlere nazaran serada yetişenlerin yaklaşık 1 ay erken çiçek açtığını ifade eden Şevk, "Yaklaşık 5 dönüm arazi üzerinde oluşturduğumuz serada 800 nektarin ağacımız var. Diğer ürünlere göre masrafı az. Kazancı ise daha fazla. Ürünü erken hasat ettiğimiz için kazancımız iyi." dedi.

Erkenci ürün yetiştiriciliğini tüm çiftçilere tavsiye eden Şevk, şöyle konuştu:

"Son 5 yıldır domatese alternatif olarak nektarin üretiyorum ve kazancım çok iyi. Domatese sürekli bakım gerekirken nektarine bir çiçek açma döneminde bakım yapılıyor. Nektarinin en büyük alıcıları arasında başta İran olmak üzere Ortadoğu ülkeleri geliyor. Ürün ilk çıktığında kilosunu 15 liradan satılabiliyor. Kışın ağır gitmesine, çiçeklerin geç açmasına rağmen seranın içerisi gelincik tarlasına döndü. Seranın içerisi mis gibi nektarin çiçeği kokuyor. Nisan ayının ilk haftasında genelde ilk ürünü hasat etmeye başlıyoruz. Ancak bu yıl kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı çiçekler gecikmeli açtı. Hasadı ancak nisan ayının ortalarına doğru yapabiliriz. Çiçekler geç açsa da bu yıl hasadın bol olacağını düşünüyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :