Erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenleme

Erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenleme

Kırklareli'nde, küçük yaşta evlendiği için "cinsel istismar" suçundan eşleri ve yakınları cezaevine giren Roman vatandaşlar, erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemeyi olumlu karşıladı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, küçük yaşta evlendiği için "cinsel istismar" suçundan eşleri ve yakınları hapishaneye giren Roman vatandaşlar, "Erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemeyi " içeren öneriyi memnuniyetle karşıladı.

Önergeye ilişkin memnuniyetlerini ifade etmek amacıyla yaklaşık 20 kişiden oluşan Roman grup, çocukları ve ellerinde aile cüzdanlarıyla Özgürlük Parkı'nda toplandı.

Eşi hapishanede olan Senem Çiğdem, eşinin 3 yıldır hapishanede olduğunu ve 2 çocuğu ile yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Eşleriyle severek evlendiklerini belirten Çiğdem, AK Parti tarafından sunulan önerge ile eşine kavuşacağı günün hayalini kurduğunu kaydetti.

Önergenin siyasi amaç uğruna kullanılmaması gerektiğini ifade edenÇiğdem, "Kılıçdaroğlu bu önergeyi desteklemelidir. Biz küçük yaşta evlenerek suç işlemiş olabiliriz. Ama bizim çocuklarımızın suçu yok. Çocuklarımız her gün babalarını soruyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizler için bir önerge çalışması yaptı. Biz bu önergeyi olumlu karşılıyor ve eşlerimize kavuşmak istiyoruz" diye konuştu.

Çiğdem, bundan sonra mahallelerinde erken evlenme olmayacağını kaydetti.

Oğlu hapiste olan Nefize Canbazoğlu da oğluna biran önce kavuşmak istediğini belirterek, kendilerine destek olan hükümet yetkililerine teşekkür etti.

Vatandaşlar daha sonra davul eşliğinde, "Recep Tayyip Erdoğan", "Erdoğan, Romanlar seninle" şeklinde sloganlar attı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :